Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012


ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΙΔΑ
Καθυστερεί η ολοκλήρωση της γέφυρας
Δημοσιεύθηκε στις: 29-03-2012

Να μην γίνει γεφύρι... της Αρτας το υπό κατασκευή γεφύρι της Αλμυρίδας ζήτησαν επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής από την Περιφέρεια.
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολάβοι, ανάμεσα τους και αυτός που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσής του, την ίδια στιγμή που εντός των ημερών αναμένονται οι πρώτοι τουρίστες!
Την Αλμυρίδα επισκέφθηκαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Γρ. Μαρκάκης, που συνομίλησαν με τον εργολάβο, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη βρέθηκε κάποια λύση και συμφωνήθηκε ότι η γέφυρα θα είναι έτοιμη έως τις 20 Απριλίου 2012 και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του ίδιου μήνα.
«Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο διότι συνδέει την Αλμυρίδα με όλα τα παραλιακά χωριά της περιοχής και όχι μόνο. Αν δεν ολοκληρωθεί τότε η κίνηση των οχημάτων θα συνεχιστεί από τον παλιό δρόμο, που περνάει μέσα από τα μαγαζιά και τα καταστήματα και καταλαβαίνετε τι συνέπειες θα έχει αυτό για τον τουρισμό», ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάκας κ. Νικήτας Παΐζης. Ο κ. Παΐζης σημείωσε επίσης πως «είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Βουλγαράκη που έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ξέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολάβοι, το ίδιο και αυτός που έχει αναλάβει το έργο. Μας δόθηκε η δέσμευση ότι σιγά - σιγά θα ξεπεραστούν και μέχρι το τέλος του Απριλίου η γέφυρα θα έχει παραδοθεί».
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Γρηγόρης Μαρκάκης εξέφρασε την ελπίδα πως «η γέφυρα θα περαιωθεί σε χρόνο έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα ειδικά την τουριστική περίοδο. Είναι ένα έργο σήμα - κατατεθέν για την Αλμυρίδα και πρέπει να γίνει γρήγορα. Είναι μια εργολαβία της Περιφέρειας από παλιά και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί άμεσα πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου