Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012


ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Εξελίξεις για βιολογικό και δημιουργία μαρίνας
Δημοσιεύθηκε στις: 12-03-2012

Εξελίξεις στο θέμα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού των Καλυβών, αλλά και της δημιουργίας μαρίνας, προανήγγειλε για το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Αποκορώνου, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών της περιοχής και εκπροσώπους άλλων φορέων.
Στη χθεσινή συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, που απασχολούν τόσο κατοίκους όσο και επαγγελματίες της περιοχής. Ειδικότερα, με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνάντηση:
• Για το θέμα της επέκτασης της αποχέτευσης προς Στύλο, Νιο Χωριό, αλλά και περιοχές γύρω από τις Καλύβες, ο δήμαρχος, Γρηγόρης Μαρκάκης, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου 'να τρέξει το έργο' για το οποίο προβλέπεται χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Περιβάλλον' του Υ.Π.Ε.Κ.Α.
• Για τη δημιουργία μαρίνας στην περιοχή των Καλυβών υπήρχε μια πρώτη μελέτη, που δεν έχει όμως ολοκληρωθεί καθώς δεν έχουν πληρωθεί οι μελετητές. 'Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη, να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να δούμε πώς θα βρούμε χρήματα για την υλοποίησή της', τόνισε ο κ. Μαρκάκης.

ΤΕΛΗ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το θέμα των δημοτικών τελών και της καθαριότητας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, κ. Παντελής Ματζοράκης, παρέδωσε σχετικό υπόμνημα στον δήμαρχο. Ειδικά για το θέμα των τελών οι επαγγελματίες ζητούν να μην υπάρξει αύξηση των τελών φωτισμού και καθαριότητας. Οπως σημείωσαν για την παραλιακή ζώνη από 17 ευρώ το τ.μ. τα τέλη αυξάνονται στα 23 ευρώ ανά τ.μ., αύξηση 6 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Απαντώντας στους καταστηματάρχες ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αποκορώνου, κ. Σγουράκης, τόνισε πως έγινε προσπάθεια ώστε τα δημοτικά τέλη να είναι ίδια σε όλο τον Δήμο ανά ζώνη και επεσήμανε ότι μέχρι πρόσφατα τα απορρίμματα πήγαιναν στον ΧΑΔΑ των Καλυβών με πολύ χαμηλό κόστος, ενώ τώρα μεταφέρονται στο Ακρωτήρι, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη απόσταση και αλλαγή του τρόπου διαχείρισης.
Για το θέμα της καθαριότητας αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος, κ. Σήφης Σταυρουλάκης. 'Πέρυσι, πρώτη χρονιά εφαρμογής του «Καλλικράτη», είχαμε προβλήματα, αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, φέτος με τη συνεργασία όλων μας τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Θα είμαστε σε θέση να διαθέσουμε από δύο απορριμματοφόρα, που είχαμε στο παραλιακό μέτωπο, τέσσερα. Παράλληλα, επειδή δεν έχουμε μόνιμο προσωπικό, περιμένουμε να μας εγκρίνουν τις προσλήψεις συμβασιούχων. Ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε τον Απρίλιο. Παράλληλα, δώσαμε 45.000 ευρώ για την αγορά μηχανήματος καθαρισμού των παραλιών, έτσι ώστε καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και όπου χρειάζεται, να επεμβαίνουμε άμεσα', σημείωσε μεταξύ άλλων.
Από τους φορείς της περιοχής μπήκε το θέμα επίσης του ψεκάσματος των υπονόμων, της ανάγκης στήριξης του σχολείου της περιοχής με την αγορά φωτοτυπικού, την πραγματοποίηση έργων στο οδικό δίκτυο των Καλυβών, έτσι ώστε να βελτιωθεί η κατάστασή του και άλλα αιτήματα. Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης οι αντιδήμαρχοι κ. Μ. Χαριτάκης και Γ. Νικολούδης κ.ά. Συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών 'Μανώλης Ραυτόπουλος', ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καλυβών 'Κάραβος'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου