Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012


ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Νέο ξεκίνημα
Δημοσιεύθηκε στις: 19-03-2012

Μήνυμα ανασυγκρότησης με αυτοκριτική απηύθυνε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι εσωκομματικές εκλογές ολοκληρώθηκαν χθες, με ικανοποιητική συμμετοχή σε όλη τη χώρα, ενώ, ειδικότερα για τα Χανιά, η προσέλευση των ψηφοφόρων ξεπέρασε τις προσδοκίες των τοπικών στελεχών.
Μετά την ψηφοφορία, που επικύρωσε την εκλογή του στην ηγεσία του κινήματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «νέα αφετηρία» επισημαίνοντας πως «επανιδρύθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης για το νέο ξεκίνημα της παράταξης».
Από τις δηλώσεις Βενιζέλου δεν έλειψε και η αυτοκριτική, με τον νέο πρόεδρο του κόμματος να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εχουμε -και έχω και προσωπικά- πλήρη συνείδηση των λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων» καθώς και για πράγματα που, όπως είπε, «ειπώθηκαν και δεν έγιναν και για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ακόμη ότι γνωρίζει πως υπάρχει δυσαρέσκεια και πικρία στην κοινωνία, ότι ξέρει πως σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος, ότι γνωρίζει πώς είναι να μειώνεται η σύνταξη, αλλά και για τον φόβο που νιώθει κανείς να μην χάσει τη δουλειά του σε μία ηλικία δύσκολη για προσαρμογή, να νιώθει η νέα γενιά ότι έχει αδικηθεί.
Η Ελλάδα μπήκε σε μία πρωτοφανή δοκιμασία, επεσήμανε ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ, συμπληρώνοντας ότι τώρα, με τεράστιο κόπο και κόστος, διαφαίνεται ελπίδα, προοπτική επανόδου και αποκατάστασης των αδικιών.
Οι πολίτες, είπε, ξέρουν πως το ΠαΣοΚ έδωσε έναν αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα δίνει τον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.
Ο τόπος έχει τεράστιες δυνατότητες που βρίσκονται μέσα στο μυαλό και στα χέρια των Ελλήνων, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι χρειάζεται δουλειά, σχέδιο, ενότητα, σταθερότητα, ευαισθησία και αποφασιστικότητα.
«Σήμερα είναι μία ανοιξιάτικη ημέρα ελπίδας και ανατροπής εντυπώσεων που κάποιοι συστηματικά καλλιεργούν», ανέφερε, για να υπογραμμίσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να ηγηθεί μίας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ? έξω κανέναν πρόθυμο και ικανό να συμβάλει στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας.

200.000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
Με τις προγνώσεις να μιλούν χθες για συμμετοχή η οποία θα ξεπεράσει τις 200.000 ψήφους και δύο παρατάσεις στη λήξη της ψηφοφορίας εξαιτίας της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου, στο επιτελείο του κ. Ευ. Βενιζέλου έχουν κάθε λόγο να είναι πολύ ικανοποιημένοι. Μεγάλη προσέλευση δεν είχαν μόνο τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα, αλλά και στον απόδημο ελληνισμό, όπου ειδικά στην Αυστραλία η προσέλευση ξεπέρασε κατά πολύ τα εγγεγραμμένα μέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το 'Βήμα', από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ ψήφισαν για την ανάδειξη νέου προέδρου οι: Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη, Χρ. Κατσούρας, Θ. Παραστατίδης, Γ. Λιάνης, Θ. Ρομπόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Αλ. Αθανασιάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αργύρης Λαφαζάνης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Στασινός και άλλοι. Επίσης, στην ψηφοφορία συμμετείχε και ο κ. Χρ. Βερελής.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Γιατί ψήφισα;
Απευθυνθήκαμε σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και τους ρωτήσαμε γιατί συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία.
«Για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί είμαι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και θεωρώ αυτονόητο να συμμετέχω και δεύτερον για να γλυτώσω το υπόλοιπο της σύνταξής μου».
Αλέξανδρος Τζατζάνης

«Ψήφισα για να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην αναστήλωση του κράτους και να μην μας γυρίσουν οι ακροδεξιές και ακροαριστερές αντιδράσεις στη δραχμή».
Στέλιος Σαριδάκης

«Ψηφίζω γιατί είναι απαραίτητη η παρουσία στην πολιτική ζωή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Είναι ο μόνος ικανός για να μας βγάλει σήμερα από την κρίση, το έδειξε το διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών πως χειρίστηκε το θέμα, με πόση υπευθυνότητα. Εδωσε προοπτική».
Νικόλαος Ρουσιάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου