Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012


ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Προβλήματα από την κακοκαιρία
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 14-03-2012

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από σήμερα
Καταπτώσεις, πολλές βροχές, μικροπλημμύρες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής κακοκαιρίας. Μια κακοκαιρία που αναμένεται να βρίσκεται σε ύφεση από σήμερα.
Ειδικότερα, σημαντικές κατολισθήσεις είχαμε σε δύο σημεία της εθνικής οδού, στο ύψος του Πλατανιά, στο 10 χλμ. της Ε.Ο. Χανίων - Κισάμου και στο Πέρα Πλατάνι. Στα δύο σημεία αυτά έσπευσαν χωματουργικά μηχανήματα που απομάκρυναν πέτρες και χώματα και άντρες της Τροχαίας προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία. Μικρότερες κατολισθήσεις είχαμε και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως στους κάθετους οδικούς άξονες που οδηγούν στα ορεινά, αλλά και στο επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο των Χανίων.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Η διαρκής βροχή προκάλεσε μικροπροβλήματα σε διάφορα σημεία. Ειδικότερα στην περιοχή του Σκινέ και στην πλατεία του χωριού όπως και στο Δημοτικό Σχολείο Φουρνέ - Σκινέ, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερών στην αυλή του σχολείου μπροστά στο Νηπιαγωγείο, τον οποίο και απομάκρυνε η Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς όμως να υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα.

ΟΜΑΛΟΣ
Στα 25 εκατοστά έφτασε το χιόνι χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στον Ομαλό λόγω έντονης χιονόπτωσης που συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Μηχανήματα της Περιφέρειας, αλλά και του Δήμου Πλατανιά, δούλευαν από το πρωί έτσι ώστε ο δρόμος να παραμείνει ανοικτός για όλους όσοι θέλουν να βρεθούν στο Οροπέδιο.

ΣΦΑΚΙΑ
'Τις πρωινές ώρες της Τρίτης έριξε λίγο χιόνι και χιονόνερο κυρίως, αλλά ο δρόμος δεν έκλεισε. Εμείς πάντως είχαμε πάρει τα μέτρα μας, είχαμε το μηχάνημά μας έτοιμο να επέμβει αν χρειάζονταν', σημείωσε στα 'Χ.Ν.' ο κ. Μανούσος Χιωτάκης, αντιδήμαρχος Σφακίων. Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα Σφακιά είχαν να κάνουν με κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής. 'Είχαμε κατολισθήσεις, αλλά η κίνηση γινόταν κανονικά των οχημάτων σε όλο τον Δήμο Σφακίων', ανέφερε.

ΣΕΛΙΝΟ
Οι κατολισθήσεις ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των συνεχών βροχοπτώσεων και στην περιοχή του Σελίνου και ειδικά στον δρόμο που συνδέει τον Αλικιανό με τη Σούγια. 'Είχαμε λίγο χιόνι στο Πέτρα Σελί που δεν προκάλεσε προβλήματα. Αντίθετα είχαμε την πτώση πετρών σε διάφορα σημεία, όπως επίσης και την έντονη ομίχλη', ανέφερε στην εφημερίδα μας ο κ. Ε. Πυροβολάκης, αντιδήμαρχος του Δήμου Καντάνου - Σελίνου. Ο κ. Πυροβολάκης, επειδή τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, κάλεσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στην οδήγησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου