Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
“Οχι” στην κατάργηση της Εργατικής Εστίας
Δημοσιεύθηκε στις: 01-03-2012

Ανησυχία και οργή για το αύριο χωρίς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας και στα Χανιά. Χθες το μεσημέρι φορείς και συνδικαλιστές προχώρησαν στον αποκλεισμό των γραφείων της Εστίας στα Χανιά θέλοντας να περάσουν ένα μήνυμα ενάντια στην υποβάθμιση των σημαντικών αυτών Υπηρεσιών.
'Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον, κάτι ψιθυρίζεται για νέο φορέα, αλλά δεν το ξέρουμε, οι βουλευτές και οι υπεύθυνοι του Υπουργείου κρατούν «σιγή ιχθύος», οι άνθρωποι είναι χαμένοι στη μετάφραση. Ο,τι δουν μπροστά τους το μεταφράζουν σε χρήμα, δεν υπάρχει ο άνθρωπος ως οντότητα, μόνο το χρήμα και ό,τι υπάρχει από πίσω', επεσήμανε ο κ. Νίκος Κανουπάκης, προϊστάμενος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Αναφορικά με την κατάσταση που θα βιώσουν από σήμερα οι υπάλληλοι, αλλά και οι εξυπηρετούμενοι από τους Οργανισμούς που καταργούνται, ο κ. Κανουπάκης τόνισε πως 'για μας το μέλλον σύμφωνα με την υπουργική απόφαση είνα απόλυση καθώς καταργείται ο φορέας και παύουν να υπάρχουν οι θέσεις. Εφεδρεία ενός έτους και σπίτι μας. Για τον απλό πολίτη που έχει πάρει δάνειο επίσης είναι θολό το μέλλον. Ελπίζουμε να μην υπαχθούν σε Τράπεζες, ώστε να έχουν επιβάρυνση χιλιάδες κόσμου. Η Εργατική Κατοικία ήταν ο μόνος φορέας με άτοκα δάνεια, με επιδότηση ενοικίου στον χαμηλόμισθο και με τεράστιες ευκολίες σε τρίτεκνους και πολύτεκνους'.
Από μεριάς του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ο κ. Νεκτάριος Πετράκης είπε: 'Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας είναι ένα τρανό παράδειγμα για το πως καταλύεται το κοινωνικό κράτος και το πως δημεύονται από την άλλη επί της ουσίας οι εισφορές των εργαζομένων. Καθώς και οι δύο Οργανισμοί λειτουργούσαν με εισφορές εργαζομένων. Εχει πολύ μεγάλη ουσία και σηματοδοτεί ότι είναι οι πρώτοι Οργανισμοί που καταργούνται στο Δημόσιο μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης. H πολιτική που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό συνεχίζεται, αλλά συνεχίζεται και ο αγώνας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η τρόικα'. Το 'παρών' έδωσαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, τον Σύλλογο Δασκάλων και άλλους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου