Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012


ΤΟΠΙΚΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ
Δωρεάν ντομάτες
Δημοσιεύθηκε στις: 20-03-2012

«Με 30 λεπτά να φεύγουν οι ντομάτες από το χωράφι είναι σαν να τις δίνουμε τζάμπα, γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να τις δώσουμε πραγματικά τζάμπα στον κόσμο».

Με αυτά τα λόγια παραγωγοί από την περιοχή της Κουντούρας μοίρασαν χθες μεγάλες ποσότητες ντομάτας δωρεάν σε Χανιώτες στην πλατεία Δικαστηρίων και έδωσαν και άλλες ποσότητες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα Συσσίτια της Σπλάντζιας.

Δεκάδες Χανιώτες, που αντιλήφθηκαν την πρόθεση των παραγωγών, γέμισαν τσάντες με ντομάτες, ευχαριστώντας τους παραγωγούς για την πρωτοβουλία τους.

«Μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση, μας έχουν καταστρέψει, κανείς δεν ενδιαφέρεται, όλοι νοιάζονται για τις καρέκλες τους και πως θα κάνουν τη δουλειά τους», επεσήμανε o αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και αντιπρόεδρος του Α.Σ. Κουντούρας, κ. Αλέκος Τζατζάνης.

Ο κ. Τζατζάνης επεσήμανε πως «έχουμε φτάσει στα όριά μας, μας έχουν στείλει τα χαράτσια, οι Υπηρεσίες υπολειτουργούν, για να μην πω ότι δεν λειτουργούν καθόλου. Τους έχουμε ενημερώσει να κάνουν τη δουλειά τους, να ελέγχουν στα καράβια, να βλέπουν τιμολόγια και να βλέπουν τα super market που πουλάνε 1,60 τη ντομάτα και εμάς από το χωράφι φεύγει στο 0,30 και τα έξοδά μας αυτή τη στιγμή είναι 0,60 λεπτά. Ζητάμε από το κράτος, έστω και διαλυμένο που είναι, αν θέλει να ορθοποδήσει ο κλάδος, να τον στηρίξει. Γιατί, αν καταρρεύσουμε εμείς, καταρρέουν όλοι».

Οταν στον κ. Τζατζάνη τέθηκε το ζήτημα ότι και οι μεσάζοντες έχουν έξοδα (συσκευασία, μεταφοράς κ.ά.) τόνισε πως «τα έξοδα αυτά δεν είναι πάνω από 35 και 40 λεπτά. Δεν μπορεί να πουλά το super market με 65 λεπτά κέρδος. Αν υπήρχε κράτος και τους έλεγχε θα επιβιώναμε και εμείς».

Τη στήριξή τους στους παραγωγούς εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων 'Η Ενότητα', κ. Γ. Μπικάκης, λέγοντας πως οι τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους είναι εξευτελιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου