Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ
Φθορές στον ξενώνα αστέγων
Δημοσιεύθηκε στις: 07-03-2012

Σημαντικές φθορές στο σπίτι που προορίζεται για να γίνει ξενώνας αστέγων από τα Συσσίτια της Σπλάντζιας πραγματοποίησαν... άστεγοι που κατέλαβαν τον χώρο για μια εβδομάδα. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι την τελευταία εβδομάδα μεγάλος αριθμός ατόμων είχαν σπάσει την κλειδαριά της οικίας και είχαν βρει καταφύγιο στον υπό διαμόρφωση ξενώνα.
Τα άτομα κοιμούνταν σε στρώματα που φυλάσσονταν στον χώρο, ωστόσο, προσπαθώντας να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν, προκάλεσαν ζημιές στον χώρο, ενώ αφαίρεσαν και οικοσυσκευές. Προχθές το βράδυ, επειδή είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ατόμων (ξεπερνούσαν τους 10), κάτοικοι ειδοποίησαν τα Συσσίτια και την Αστυνομία.
'Πρέπει να κοιμούνταν τουλάχιστον μια εβδομάδα μέσα στον χώρο. Προσπαθώντας να βάλουν φωτιά για να ζεσταθούν προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα υλικά που είχαμε συγκεντρώσει εκεί', ανέφερε ο πρόεδρος των Συσσιτίων της Σπλάντζιας, κ. Μανώλης Καλλιγέρης.
Το σπίτι αυτό ανήκει σε ποσοστό 50% στα Συσσίτια και 50% στο Δημοτικό Γηροκομείο και προορίζεται να γίνει ξενώνας. Από μεριάς των Συσσιτίων επιρρίπτονται ευθύνες στο Δημοτικό Γηροκομείο για κωλυσιεργία στο συγκεκριμένο θέμα. 'Το Δημοτικό Γηροκομείο δεν δίνει την έγκριση να προχωρήσουμε στη δημιουργία του ξενώνα', ανέφερε ο κ. Καλλιγέρης, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ανάγκη για λειτουργία ενός οργανωμένου ξενώνα, ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι που να κοιμούνται σε παγκάκια και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου