Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012


ΜΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Θεσμός το ανταλλακτικό παζάρι
Δημοσιεύθηκε στις: 19-03-2012

Σε θεσμό για την πόλη των Χανίων εξελίσσεται το ανταλλακτικό παζάρι καθώς περισσότερα από 500 μέλη αριθμεί πλέον το 'Δίκτυο Ανταλλαγών', που και χθες πραγματοποίησε το καθιερωμένο ανά δεκαπενθήμερο παζάρι του στην αυλή του 1ου ΕΠΑ.Λ. στην οδό Κοραή.
Και χθες εκατοντάδες άτομα, που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, βρέθηκαν και αντάλλαξαν προϊόντα, ενώ είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και με ζωντανή μουσική. Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κα Ελευθερία Νικολακάκη, μέλος του Δ.Σ. του 'Δικτύου', επεσήμανε πως 'υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία αυτή. Ο κόσμος ενδιαφέρεται και προσπαθεί να μπει σε αυτήν τη διαδικασία ανταλλαγής με μονάδες, μια και τα χρήματα και τα περιθώρια στενεύουν και για τους πολίτες αυτής της πόλης'.
Οπως τόνισε η κα Νικολακάκη, στο πλαίσιο των ανταλλαγών σύντομα θα ξεκινήσουν μαθήματα νοηματικής γλώσσας από μέλος του Δικτύου που γνωρίζει τη γλώσσα και είναι σε επαφή με την ομάδα των κωφών. 'Αυτή η δράση θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε και αυτήν την κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ανεργίας και δεν μπορούν και αυτοί να τα βγάλουν πέρα με την κρίση', σημείωσε.
Μέλη του 'Δικτύου', που συγκέντρωσαν 250 μονάδες, αγόρασαν αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο και δωρίστηκε στην ΕΛΕΠΑΠ για να καλυφθούν οι ανάγκες της, ενώ συνεχίζεται η συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο, αλλά και ρουχισμού και είδη υπόδησης. Στον χώρο του ανταλλακτικού παζαριού λειτούργησε και παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου