Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ


ΓΙΑ 120 ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γνωριμία με τα προϊόντα της Κρήτης
18-10-2010

Οι 120 κηπουροί από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλες χώρες του κόσμου περιηγήθηκαν τους χώρους του πάρκου και εξέφρασαν ιδιαίτερα θετικές απόψεις. 'Με τον ερχομό τους στις 9 το πρωί τους δώσαμε πληροφορίες για τα ενδημικά μας φυτά, όπως η μαλλοτήρα και το δίκταμο, τα ροφήματα των οποίων και δοκίμασαν. Εκαναν στη συνέχεια έναν περίπατο στο πάρκο που κράτησε δύο ώρες και έμειναν έκπληκτοι με δύο πράγματα. Ενα τη βιοποικιλότητα καθώς σε ένα μικρό κομμάτι γης το μικροκλίμα είναι τόσο ιδιαίτερο που μπορεί να φιλοξενήσει και φυτά τροπικών και ψυχρών κλιμάτων και δύο γιατί είναι το μοναδικό πάρκο στην Ευρώπη που εξειδικεύεται στα φρουτόδεντρα (πάνω από 150 ποικιλίες) και βότανα', ανέφερε ο υπεύθυνος του πάρκου κ. Πέτρος Μαρινάκης.
Στη συνέχεια οι ξένοι επισκέπτες είχαν μια γνωριμία με την κρητική διατροφή και τη γαστρονομία. 'Τους μιλήσαμε για τη μελέτη των 7 χωρών, που αποδεικνύει πόσο υγιεινή είναι η κρητική διατροφή. Επίσης τους ενημερώσαμε ότι μια οικογένεια στην περιοχή μας μπορεί να καταναλώσει πάνω από 300 κιλά λάδι ετησίως. Ταυτόχρονα έγινε μια συζήτηση πάνω στην κρητική διατροφή και τα προϊόντα που παράγει το νησί μας, τους ενημερώσαμε για τις παραδοσιακές συνταγές, έγινε μια οινογευσία πάνω σε παλιές ποικιλίες, όπως το ρωμέικο και η βηλάνα και στο τέλος γεύτηκαν παραδοσιακά πιάτα', ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μαρινάκης, έχοντας την εμπειρία της καθημερινής επαφής με τουρίστες, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην πώληση προϊόντων π.χ. ελαιολάδου στους επισκέπτες της Κρήτης. 'Το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις δοκιμάσουν ψωμί ξυλόφουρνου με το λάδι μας είναι να αγοράσουν ένα μπουκάλι. Αν το προωθήσουμε σωστά δεν θα χρειάζεται να εξάγουμε τίποτα. Αν από τα 3 εκατ. τουρίστες που έρχονται στην Κρήτη ο καθένας αγόραζε από ένα μπουκάλι λάδι τότε δεν θα χρειάζονταν καν να ψάχνουμε αγορές στο εξωτερικό', αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου