Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

"Ξεκάθαρες κουβέντες για την Δημοτική Αγορά"



"Ξεκάθαρες κουβέντες" για το ζήτημα της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων ζητούν απο τους υποψήφιους δημάρχους οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο μνημείο. Οπως επισημαίνουν παρά τις κατα καιρούς υποσχέσεις ελάχιστα πράγματα έχουν γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ουσιαστική αναβάθμιση της, ενώ μέχρι στιγμής στην όποια αντιπαράθεση ανάμεσα στους υποψηφίους δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.
" Εχουμε ετοιμάσει ένα κατάλογο αιτημάτων που θα δωθεί σε όλους τους υποψηφίος και θα ζητήσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και ξεκάθαρες κουβέντες. Εδώ και κάποιες δεκαετίες υπάρχει στασιμότητα στο θέμα της δημοτικής αγοράς" αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου των καταστηματαρχών κ. Γιώργος Τραχαλάκης, συμπληρώνοντας πως "παρόλες τις επισκέψεις που γίνονται εδώ δεν βλέπουμε καμία παράταξη να βάζει ως βασικό στόχο την αναβάθμιση της αγοράς και αυτό μας στεναχωρεί".
Οι επαγγελματίες τονίζουν πέντε βασικά σημεία όπως αναφέρει ο κ. Τραχαλάκης:
1. Η ανάπλαση της δημοτικής αγοράς έστω και τμηματικά είναι επιβεβλημένη.Τα 14 εκ. ευρώ που λένε ότι θα κοστίσει είναι υπερβολικό ποσό. Το 1.3 εκ. ευρώ που δώθηκε για τη μελέτη που φαίνεται εξωφρενικό ως ποσό. Αν τα διέθεταν για την επισκευή του μνημείου αυτό το ποσό θα αρκούσε.
2. Μας ενδιαφέρει η ανάπλαση των χώρων πέριξ της αγοράς που επίσης έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Είναι αναγκαία η βελτίωση της εικόνας των πλατειών που περιβάλλουν το μνημείο και η δημιουργία χώρων στάθμευσης.
3. Απαραίτητη η ανακατασκευή η δημιουργία νέων τουαλετών με πρόσβαση στα ΑμΕΑ, ένα θέμα για το οποίο γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι.
4. Να στηριχθεί η ανάπτυξη παραδοσιακών επιχειρήσεων στην Δημοτική αγορά ώστε με τη σειρά τους να στηρίξουν τα ντόπια προϊόντα. Δηλαδή να μην δίνονται άδειες σε άλλα επαγγέλματα εκτός τροφίμων και παραδοσιακών προϊόντων.
5. Να δωθούν κίνητρα τους συγγενείς πρώτου βαθμού των επαγγελματιών της αγοράς ώστε να μπορεί να γίνει η μεταβίβαση των επιχειρήσεων που διατηρούν.
Αναφορικά με την κίνηση φέτος της αγοράς οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι παρόλο που υπήρξε ακόμα και αύξηση των επισκεπτών οι εισπράξεις έπεσαν κατά 8-10% λόγω της κρίσης. "Οι επισκέπτες ήταν πολύ συγκρατημένοι στις αγορές τους. Ωστόσο η Αγορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα γιατί την προτιμούν όχι μόνο οι ξένοι αλλά και οι ντόπιοι που ζουν στην Αθήνα και στο εξωτερικό και έρχονται εδώ για τις διακοπές τους γιατί γνωρίζουν ότι εδώ θα βρουν τα καλύτερα προϊόντα" καταλήγει ο κ. Τραχαλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου