Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 2010


ΤΟΠΙΚΑ
ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Προκαταβολή για τις επιδοτήσεις
30-10-2010

Στους λογαριασμούς των παραγωγών του Ν. Χανίων βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η προκαταβολή της επιδότησης του ελαιολάδου.
Τα προβλήματα που υπήρξαν και αφορούσαν τη συνεννόηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Αγροτικής Τράπεζας και είχαν ως αποτέλεσμα τη μη πίστωση των λογαριασμών των αγροτών από το πρωί της Τετάρτης ξεπεράσθηκαν και τελικά οι δικαιούχοι πήραν το 50% της επιδότησης. Χθες πρώτη ημέρα μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου αρκετοί παραγωγοί βρέθηκαν στα καταστήματα της Αγροτικής σε όλο τον Νομό Χανιων προκειμένου να ενημερώσουν τους λογαριασμούς τους.
Η δεύτερη δόση της επιδότησης σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα δοθεί στα τέλη του Δεκέμβρη. Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που η προκαταβολή της επιδότησης δίνεται στην ώρα της.
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Στο μεταξύ, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ κάνει γνωστό στους αγρότες όλης της χώρας ότι από χθες 29 Οκτωβρίου κατατίθενται στους λογαριασμούς τους, που τηρούνται στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, οι αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους μέχρι τον Μάρτιο του 2010.
Δικαιούχοι των αποζημιώσεων αυτών είναι 12.069 αγρότες όλων των περιοχών της χώρας, στους οποίους θα καταβληθεί στο συνολικό ποσό των 8.971.652 ευρώ.
Με την ευκαιρία, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ πληροφορεί τους Έλληνες παραγωγούς ότι μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστησαν μέχρι τον Ιούνιο του 2010, ενώ το υπόλοιπο των αποζημιώσεων για ζημιές του 2010 θα καταβληθεί στις αρχές του 2011.
Επίσης ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου σε 745 κτηνοτρόφους όλης της χώρας ύψους 712.428 ευρώ.
Αναλυτικά στοιχεία για κάθε παραγωγό υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ στη διεύθυνση www.elga.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου