Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Ξενώνας για το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας
Δημοσιεύθηκε στις: 23-05-2011

Την πολιτική βούληση από μεριάς του Δήμου Χανίων, ώστε να τροποποιηθεί το σχέδιο πόλης και να προχωρήσει ο ξενώνας για το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, ζητούν οι απόφοιτοι του Ιδρύματος, που χθες πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκδήλωσή τους προς τιμήν όσων στηρίζουν το Κ.Π.Μ.
Σήμερα το Κέντρο φιλοξενεί 27 παιδιά, που στερούνται της οικογενειακής θαλπωρής και ο Σύλλογος Αποφοίτων έχει ως στόχο τη δημιουργία ξενώνα για την περαιτέρω στήριξη των παιδιών, όταν ολοκληρωθεί η παρουσία τους στο Κέντρο.
'Είναι μία κρίσιμη περίοδος, γιατί έχει φύγει με συνταξιοδότηση προσωπικό και οι ανάγκες για επιστημονικό προσωπικό είναι μεγάλες, ενώ την ίδια στιγμή ο προϋπολογισμός για το 2011 είναι μειωμένος κατά 50.000 ευρώ', ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων, κ. Στράτος Πουμπλάκης, υπογραμμίζοντας πως την ώρα που οι ανάγκες αυξάνουν το Κέντρο υποχρηματοδοτείται.
Παράλληλα, ο κ. Πουμπλάκης αναφέρθηκε στο θέμα του ξενώνα λέγοντας πως 'βρίσκεται σε οριακό σημείο με την έννοια ότι έχουμε ολοκληρώσει το 85% της προσπάθειας και μένει να γίνει μια τροποποίηση του σχεδίου πόλης, ώστε να ολοκληρωθεί ο ξενώνας. Τα προβλήματα στην ολοκλήρωσή του προέκυψαν μετά από καταγγελίες που έγιναν για αυθαιρεσίες που είχαν γίνει στο παρελθόν προκειμένου να φιλοξενηθούν στον χώρο το Ειδικό Σχολείο και το Ειδικό Γυμνάσιο. Πιστεύουμε ότι με την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσει η τροποποίηση του σχεδίου πόλης'.
Χθες το μεσημέρι οι απόφοιτοι και τα παιδιά του Κέντρου δεξιώθηκαν φίλους τους Ιδρύματος σουβλίζοντας δύο αρνιά και προσφέροντας διάφορες νοστιμιές σε συνδυασμό με κρασί και μουσική. 'Με αυτήν την εκδήλωση θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Χανιώτες που μας βοηθούν όλα αυτά τα χρόνια, που στηρίζουν το Κέντρο και τον Σύλλογο Αποφοίτων', κατέληξε ο κ. Πουμπλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου