Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΦΕΙΛΕΣ


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Τελεσίγραφο σε επιχειρηματίες για αποπληρωμή οφειλών
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 20-05-2011

Τελεσίγραφο σε επιχειρηματίες της παλιάς πόλης για αποπληρωμή των οφειλών τους στέλνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Στον Δήμο αυτή τη στιγμή οφείλονται χρήματα μιας τριετίας τουλάχιστον. Με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις τα οφειλόμενα έχουν 'εκτιναχθεί'. Πάντως οι επιχειρηματίες αναμένουν νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο που θα διαγράφει ένα μεγάλο ποσοστό των προστίμων που τους έχουν επιβληθεί.
'Εχουμε βάλει προθεσμία στους οφειλέτες μέχρι 30/6 να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να βγάλουν τις άδειες για τη λειτουργία των καταστημάτων του. Τους είχαμε ενημερώσει μέχρι τις 30/4 να έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, κάποιοι το έκαναν, κάποιοι άλλοι όχι και η τελευταία προθεσμία είναι για το τέλος Ιουνίου', δηλώνει στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Νίκος Ξυνίδης.
Παράλληλα, η Υπηρεσία, πέραν του εγγράφου για τις οφειλές, απέστειλε και έγγραφο με το οποίο τους καλεί να βγάλουν τις άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα, μετά και τη σχετική έγκριση που θα έχουν πάρει από την Αρχαιολογία. 'Ενα άλλο ζήτημα είναι ότι δεν θα πρέπει η προβολή των σκιαδίων και των ομπρελών να βγαίνει πέρα από την κίτρινη γραμμή. Σε διαφορετική περίπτωση είναι υποχρεωμένο το Λιμενικό να επιβάλλει τα αναγκαία πρόστιμα. Ολα αυτά γίνονται σε μια προσπάθεια ευπρεπισμού του λιμανιού', αναφέρει ο κ. Ξυνίδης.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Από τη μεριά των καταστηματαρχών του παλιού λιμανιού, ο πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου τους και σημερινό μέλος στη Λιμενική Επιτροπή, κ. Αντώνης Καμηλάκης, σημειώνει πως 'πέρυσι, από όσο γνωρίζω, ήταν γύρω στα 35 καταστήματα που δεν πλήρωσαν. Αν δεν υπάρξει ρύθμιση των προστίμων που τους επιβάλλεται-κάτι που επίκειται φέτος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- θα είναι χειρότερα τα πράγματα, γιατί για να πληρώσει κάποιος τη φετινή χρονιά θα πρέπει να μην χρωστά την προηγούμενη. Κάποιοι δηλαδή που χρωστάνε 50 - 60 χιλ. ευρώ πώς θα δώσουν τόσο μεγάλα ποσά;'.
Οι επαγγελματίες αναμένουν τη νομοθετική ρύθμιση, που θα μειώσει σε ποσοστό ίσως και 80%, από όσα ακούγονται, τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. 'Επίκειται μια ρύθμιση, από όσο γνωρίζουμε, που θα προβλέπει μια απαλοιφή των προσαυξήσεων και μια μηνιαία ρύθμιση των χρεών. Και ως Σύλλογος ζητάμε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τα μισθώματα με δόσεις καθώς δυσκολευόμαστε πολύ οικονομικά. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν το δέχεται ο νόμος', καταλήγει ο κ. Καμηλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου