Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΚΤΕΛ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

Πολλές οι οφειλές
Ξεπερνάει τα 6 εκ. ευρώ το χρέος της πολιτείας απέναντι στο ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνης για την μεταφορά των μαθητών, την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Κρήτης ανακοινώνει αποπληρωμή ενός μέρος των οφειλών. Αυτό επισημαίνει μιλώντας στα "Χ.Ν." ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης κ. Θεόδωρος Τουλουπάκης συμπληρώνοντας πως ο συγκοινωνιακός φορέας δέχετε πιέσεις από το Υπουργείο να "διαγράψει" ένα 20% των χρημάτων που του οφειλονται προκειμένου να πάρει το υπόλοιπο ποσό.
Ειδικότερα ο κ. Τουλουπάκης επισήμανε πως " τα οφειλόμενα των ετών 2007 , 2008, 2009, 2010, φτάνουν τα 6.086.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα για τα οποία έχουμε δανειστεί από τις τράπεζες προκειμένου με τη σειρά μας να τα δώσουμε στους μεταφορείς μας."
Μέχρι στιγμής παρά την ανακοίνωση της Περιφέρειας το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης δεν έχει πάρει ακόμα τα χρήματα που του οφείλονται την τελευταία τετραετία.
Παράλληλα όπως επισημαίνει ο κ. Τουλουπάκης "δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις από το Υπουργείου να αποποιηθούμε το 20% των οφειλών, την ίδια ώρα που έχουμε πληρώσει το ΦΠΑ, και έχουμε δόσει τα χρήματα στους μεταφορείς- μετόχους μας. Αν το δεχθούμε αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε τουλάχιστον 1.2 εκ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό για μας γιατί επαναλαμβάνω επειδή καθυστερούν την πληρωμή μας είμαστε υποχρεωμένοι να δανειστούμε από τις τράπεζες για να καλύψουμε τις δικές μας οφειλές. Εμείς δεν δεχόμαστε αυτήν την απαίτηση της μείωση των οφειλών, δεν μπορούμε να τη δεκτούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου