Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΤ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ
Μείωση γιατρών
Δημοσιεύθηκε στις: 13-05-2011

Ανάστατοι από τη μείωση των συμβαλόμενων με το ΝΑΤ γιατρών είναι οι συνταξιούχοι ναυτικοί. Χθες στα Χανιά συνταξιούχοι του ΝΑΤ συναντήθηκαν στο Νεώριο του Moro, όπου και συζήτησαν για τα προβλήματά τους.
Οπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Πλοιάρχων, κ. Γιώργος Μάλλης, το κράτος ήθελε να μειώσει τον αριθμό των γιατρών προκειμένου να μειώσει το κόστος, επιβαρύνοντας, όμως, την ίδια στιγμή, τους συνταξιούχους.
Συνολικά από τους 67 γιατρούς που είχε το ΝΑΤ στον Νομό Χανίων πλέον έχει τους μισούς, περίπου 34, κάνοντας πολύ δύσκολη την καθημερινότητα των συνταξιούχων.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι το κόψιμο των επιβαρύνσεων σε τρίτους στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας αφορά και το 6,5% που πηγαίνει στο Ταμείο των Ναυτικών, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική του καταστροφή, ενώ, όπως επεσήμαναν οι συνταξιούχοι, καμία μείωση δεν θα υπάρξει στην τιμή των εισιτηρίων.
Τέλος, έγινε αναφορά και στο συλλαλητήριο συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών στις 7 Ιουνίου στον Πειραιά. Σε αυτό προβλέπεται να προχωρήσουν στην κατάληψη του ΝΑΤ και του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές που ασκούνται σε βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου