Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕΛΙΝΟ


ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ
Ελπίδες για αποζημιώσεις
Δημοσιεύθηκε στις: 23-05-2011

Ελπίδες για αποζημιώσεις σε παραγωγούς του Σελίνου, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές το 2008, 'γεννά' η συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών του Νομού Χανίων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, κ. Γ. Γωνιωτάκης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Κουντούρας, κ. Α. Μπιτσάκης και ο κ. Μαρκατάτος από τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου, είχαν συνάντηση αρχικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδη και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Σαρρή. 'Για τις ζημιές από τις χιονοπτώσεις του 2008 αυτό που μας αναφέρθηκε είναι ότι η χώρα μας πήρε από την Ε.Ε. την έγκριση ότι θα αποζημιωθούν. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να ελεγχθούν οι αιτήσεις των παραγωγών και να βγει το συνολικό ποσό που θα δοθεί που θα είναι από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης', ανέφερε στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος του Α.Σ. Κουντούρας, κ. Μπιτσάκης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι 'οι διαβεβαιώσεις που πήραμε να γίνουν και πράξη γιατί έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που είχαμε την καταστροφή'.
Αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Κουντούρα από το χαλάζι, στις αρχές Ιανουαρίου, ο κ. Μπιτσάκης τόνισε πως 'τα θερμοκήπια από γυαλί θα πάρουν αποζημιώσεις, αλλά για τα θερμοκήπια με πλαστικό τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, ωστόσο, υπάρχουν ελπίδες για να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής των παραγωγών που ζημιώθηκαν, αρκεί αυτοί να ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου