Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Ξενάγηση στον κόσμο της Τυπογραφίας
Δημοσιεύθηκε στις: 19-05-2011

Μια επιστροφή στο παρελθόν της τυπογραφικής Τέχνης, κάτω από τις μελωδίες των Primavista, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο Μουσείο Τυπογραφίας των 'Χ.Ν.' στο Βιοτεχνικό Πάρκο.
Ανθρωποι κάθε ηλικίας, μικροί και ενήλικοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, είδαν αρκετά από τα εκθέματά του σε δράση με τη βοήθεια του κ. Γιώργου Μαρουλοσηφάκη και απόλαυσαν τους Ρrimavista με τη συνοδεία ενός μικρού κεράσματος.
'Είναι πολύ εντυπωσιακό. Βλέποντας και την επίδειξη της εκτύπωσης αντελήφθην πόση πολλή δουλειά έχει. Πραγματικά εξεπλάγην διότι είναι τόσο φθηνή η τιμή της εφημερίδας όταν θέλει τόση πολλή δουλειά, ειδικά τα παλιά χρόνια', σημείωσε ο κ. Δημήτρης Πατεράκης που βρέθηκε στους χώρους του Μουσείου. 'Ο χώρος είναι ιδανικός για επισκέψεις από τα σχολεία διότι πραγματικά αξίζει τον κόπο', συμπλήρωσε.
Η κα Κατερίνα Αναγνωστάκη βρέθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο μαζί με την οικογένεια της. 'Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είδα πράγματα που αγνοούσα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της Τυπογραφίας από το χειροκίνητο, στο μηχανικό μέρος και στη σύγχρονη εποχή στη συνέχεια', τόνισε.
Παράλληλα, οι επισκέπτες είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις παλιές κρητικές εφημερίδες που εκτίθενται μέσα στο Μουσείο.


ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Ταξίδι σε μια άλλη εποχή
Δημοσιεύθηκε στις: 19-05-2011

Μνήμες της σχολικής ζωής για τους μεγαλύτερους αλλά και ενημέρωση και γνώση για τους μικρότερους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Νεροκούρου. Εντυπα μαθητικά όλων των εποχών και υλικό των σχολικών τάξεων του παρελθόντος είναι μερικά από τα εκθέματα του Μουσείου, τη λειτουργία του οποίου επιμελούνται με ιδιαίτερη φροντίδα οι Δημήτρης Καρτσάκης, Μαρία Δρακάκη και ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου