Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΓΕΡΑΝΙ


ΣΤΟ ΓΕΡΑΝΙ
Εκκρεμεί το Σχέδιο Πόλης
Δημοσιεύθηκε στις: 14-07-2011

'Κουτσουρεμένο' θέλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος το Πολεοδομικό του Γερανίου, το οποίο εκκρεμεί εδώ και 20 χρόνια!
Στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης επανέλαβε τις θέσεις του Δήμου για άμεση έγκριση του σχεδίου ως έχει.
'Από τον Ιανουάριο που αναλάβαμε έχω κάνει 4 προσωπικές παρεμβάσεις και έχουν γίνει πάνω από 10 υπηρεσιακές παρεμβάσεις, ώστε να ξεκολλήσει το θέμα του πολεοδομικού του Γερανίου που εκκρεμεί από το 1992', ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης μιλώντας στα 'Χ.Ν.'.
Στην Αθήνα όπου βρίσκεται ο κ. Μαλανδράκης συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. 'Στην ουσία οι παράγοντες του Υπουργείου κουτσουρεύουν το Σχέδιο Πόλης Γερανίου, κάτι που εμείς δεν το δεχόμαστε. Στην τελευταία σύσκεψη, μια από τις πολλές που έγιναν αυτές τις ημέρες, παρουσία του κ. Σηφουνάκη υπήρχε η δέσμευση ότι θα στείλουμε ένα αίτημα ως Δήμος ώστε να περάσει από το κεντρικό ΣΧΟΠ του Υπουργείου το Σχέδιο Πόλης του Γερανίου όπως κατ’ εμάς πρέπει να περάσει. Το Υπουργείο αυθαίρετα έχει ορίσει μια γραμμή που απαγορεύει τη δόμηση. Εμείς στέλνουμε μια τεχνική έκθεση με νομική κάλυψη για τις θέσεις του Δήμου και δεσμεύτημε ο υπουργός ότι θα το εξετάσει στο πρώτο ΣΧΟΠ', είπε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Πλατανιά δεν μπορεί να δεχτεί παρεμβάσεις σε ένα σχέδιο που θα ’πρεπε να έχει εγκριθεί εδώ και χρόνια.

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΟΜΑΛΟΥ
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Μαλανδράκη στην Αθήνα υπήρξε παρέμβαση και για το θέμα της λιμνοδεξαμενής του Ομαλού. 'Στον υπουργό Περιβάλλοντος, τον κ. Παπακωνσταντίνου, στείλαμε έναν πλήρη φάκελο που έχει πάει στην Ειδική Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Ελέγχων. Σε αυτόν είναι η ανασχεδιασμένη μελέτη του ΟΑΔΥΚ που έχει πάει με τις εγκρίσεις όλων αυτών που εμπλέκονται και με σαφείς απαντήσεις σε όλες τις ενστάσεις που αφορούν τη λιμνοδεξαμενή. Περιμένουμε λοιπόν την άποψη της Υπηρεσίας αυτής που ευελπιστούμε να είναι θετική, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο', κατέληξε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου