Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011


ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Αποκαταστάθηκε η ύδρευση
Δημοσιεύθηκε στις: 15-07-2011

Αποκαταστάθηκε χθες το βράδυ η ύδρευση του Ακρωτηρίου, ωστόσο η άρδευση της περιοχής συνεχίζει να παραμένει προβληματική και αναμένεται να αντιμετωπιστεί σήμερα το πρωί. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από σοβαρή βλάβη του μετασχηματιστή της ΔΕΗ, που λειτουργεί στο αντλιοστάσιο του ΟΑΔΥΚ στον Βλητέ τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Η βλάβη είχε ως συνέπεια να σταματήσει η μεταφορά νερού ύδρευσης και άρδευσης προς το Ακρωτήρι. Συνεργεία του ΟΑΔΥΚ και της ΔΕΗ εργάζονταν καθ? όλη τη διάρκεια της χθεσινή ημέρας, ώστε να επιδιορθωθεί η ζημιά και να μπει νέος μετασχηματιστής.
Στις 10 το βράδυ το αντλιοστάσιο κατάφερε να στείλει νερό και όπως σημείωσε στα 'Χ.Ν.' ο αν. γενικός διευθυντής του ΟΑΔΥΚ κ. Μάρκος Πατρελάκης 'πιστεύουμε ότι η ύδρευση έχει αποκατασταθεί σε όλο το Ακρωτήρι με εξαίρεση ίσως κάποια απομακρυσμένα χωριά όπως το Χωρδάκι που πιθανόν να υπάρχει θέμα με την εξαέρωση των αγωγών'.
Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα συνεργεία της ΔΕΗ και του ΟΑΔΥΚ εργάστηκαν για την αποκατάστασή του και σήμερα θα επαναληφθεί η προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί και η άρδευση του Ακρωτηρίου.
Για το θέμα συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Βουλγαράκης, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτινου Δυναμικού για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης, ο κ. Πατρελάκης, ο κ. Βοζινάκης από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και ο κ. Στεργιάννης από τη ΔΕΥΑΧ. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών και συνεργασία με τη ΔΕΗ για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και την περαιτέρω συνεργασία τους, ώστε να μην έχουμε και στο μέλλον ανάλογες βλάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου