Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΔΙΣΣΟΥ


ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΛΑΔΙΣΟΥ
Διεθνείς αγώνες μέσα στη ζέστη
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 13-07-2011

Το... μπαλάκι στην Ομοσπονδία βόλεϊ που δεν ενημέρωσε έγκαιρα ότι για τη διεξαγωγή των διεθνών αγώνων βόλεϊ "μέσα στη φούρια" του καλοκαιριού, απαιτείται η θερμοκρασία στο κλειστό Γυμναστήριο να μην ξεπερνάει τους 25 βαθμούς, ρίχνει ο Δ. Χανίων!
Οι αρμόδιοι του Δήμου ζητούν 'συγνώμη' από τους φιλάθλους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, χωρίς όμως να καταλογιστούν ευθύνες για τους λόγους που το κλιματιστικό δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια παρότι το κλειστό Γυμναστήριο χρησιμοποιείται για ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες! Μετά τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε τόσο στους φιλάθλους όσο και στους αθλητές η μη λειτουργία κλιματισμού στους διεθνείς αγώνες βόλεϊ το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλειστό του Κλαδισού, το θέμα τέθηκε από τα "Χ.Ν." στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λειψάκη για τις ευθύνες του Δήμου.
"Αν ήμουν φίλαθλος ή αθλητής το Σαββατοκύριακο στο κλειστό θα ένιωθα πολύ άσχημα. Διότι ο κλιματισμός δεν λειτούργησε. Στο διάστημα που είμαστε θητεία δεν χρειάσθηκε ποτέ να χρησιμοποιηθεί, γιατί και τις δύο άλλες διοργανώσεις που πραγματοποιήσαμε (αγώνας εθνικής χάντμπολ, F4 κυπέλλου χάντμπολ) έγιναν τον χειμώνα και την άνοιξη και δεν χρειάσθηκε η λειτουργία του κλιματιστικού" ανέφερε ο κ. Δ. Λειψάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Λειψάκη, στις 2 Ιουλίου ενημερώθηκε ο ίδιος για την πραγματοποίηση του τουρνουά, ενώ μόλις την Πέμπτη 7 Ιουλίου το μεσημέρι έμαθε από την Ομοσπονδία ότι για την πραγματοποίηση των αγώνων απαιτείται η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς.
Ωστόσο με το να μην έχει λειτουργήσει ο κλιματισμός για πάνω από 8 χρόνια, οι ειδικοί έκριναν ότι χωρίς την απαραίτητη συντήρηση, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για έκρηξη!
"Ακόμα και η Ομοσπονδία Βόλεϊ αναγνώρισε -επειδή γνωρίζει ότι δεν λειτούργησε ως όφειλε και δεν μας ενημέρωσε- την ευθύνη της. Αν η ενημέρωση υπήρχε νωρίτερα θα είχαμε τη δυνατότητα να προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες, όπως τις κάναμε για τους αγώνες της Εθνικής χάντμπολ όπου ενημερωθήαμε έγκαιρα και λειτούργησε η θέρμανση όπως έπρεπε.
O άνθρωπος που κατασκεύασε τον κλιματισμό μάς ενημέρωσε ότι χωρίς συντήρηση και επειδή είναι υδρόψυκτος και όχι αερόψυκτος, το πιο πιθανό είναι να προκληθεί έκρηξη με ό,τι συνεπάγεται αυτό" δηλώνει ο κ. Σαράντος Βόλτσης υπεύθυνος του κλειστού, συμπληρώνοντας ότι για να λειτουργούσε κανονικά ο κλιματισμός θα έπρεπε να υπήρχε ενημέρωση του Δήμου τουλάχιστον 20 ημέρες πριν.
"Οσο καιρό υπήρχε ο ΔΑΟΧ, τη διαδικασία αυτή θα την κάναμε πιο γρήγορα, τώρα με τον "Καλλικράτη" δεν μπορείς να ελιχθείς. Εν πάση περιπτώσει, εμείς στείλαμε από τη Δευτέρα όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις υπηρεσίες μας έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της συντήρησης" είπε ο κ. Λειψάκης, συμπληρώνοντας πως "όποιος μπει στο site της Ομοσπονδίας βόλεϊ, θα δει ένα πολύ μεγάλο 'ευχαριστώ' για το Δήμο Χανίων και τις προσπάθειές του και προτείνω στους Χανιώτες να το κάνουν."

ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ
Μεγάλα όμως ήταν τα παράπονα και για τη μη λειτουργία του κυλικείου με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα βασικά για τους φιλάθλους που παρακολουθούσαν τους αγώνες. "Το κυλικείο δόθηκε με διαγωνισμό και ενώ δεν έρχεται ο ανάδοχος να το λειτουργήσει δεν παραιτείται παράλληλα του δικαιώματος του. Δεν έχουν πληρωθεί τα ενοίκια που οφείλει και ήδη ο Δήμος έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να πάρουμε τα ενοίκια και να γίνει νέος διαγωνισμός για να βρεθεί νέος ανάδοχος. Εμείς κατά περιόδους ζητάμε από τους επαγγελματίες των Χανίων να πάρουν την σχετική άδεια απότην Εφορία και να δραστηριοποιηθούν για τις ημέρες που είχαμε αγώνες αλλά το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου που είχαμε τους αγώνες βόλεϊ δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον" είπε ο κ. Λειψάκης.
Τέλος, ανέφερε πως ως Δήμος "στόχος μας είναι το κόσμημα αυτό να είναι ανοικτό 365 ημέρες το χρόνο για τα μαζικά προγράμματα, τους συλλόγους. για μεγάλους και διεθνείς αγώνες. Για το ό,τι έγινε στη τελευταία διοργάνωση από τη μερια μου θα ήθελα να ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη από τους φιλάθλους που ήλθαν και υπέστησαν την ταλαιπωρία αυτή με τη ζέστη και λέω ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί", σημείωσε.

'Ούτε ...νερό;'
Διαβάζοντας στη στήλη των αθλητικών στην σελίδα 52 των Χανιώτικων Νέων τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 την ευχαριστήρια επιστολή του μέλους της ΕΟΠΕ Θανάση Ρέρρα προς τον Δήμο Χανίων και προσωπικά στον δήμαρχο κ. Σκουλάκη και στον αντιδήμαρχο κ. Λειψάκη για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Λιγκ Βόλεϊ, νιώθω την ανάγκη να γράψω μια επιστολή για να εκφράσω την απογοήτευση και την αγανάκτησή μου για όλους αυτούς που ήταν υπεύθυνοι γι? αυτήν την διοργάνωση. Παρακολουθώντας το Σάββατο 11 Ιουλίου μαζί με τα παιδιά μου και τους δύο αγώνες Βόλεϊ και της εθνικής ομάδα γυναικών και της εθνικής ανδρών, διαπίστωσα ότι ένα υπερσύγχρονο στάδιο με προδιαγραφές για διεθνή αγώνα δεν διαθέτει κλιματισμό σε λειτουργία ,τα παράθυρα δεν ανοίγουν για να μπει καθαρός αέρας και η σκεπή είναι κατασκευασμένη από υλικά που συμβάλλουν στην αύξηση της θερμότητας, άρα ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θερμοκρασία υπήρχε στο κλειστό του Κλαδισού ώρα 4:30 το μεσημέρι και μήνα Ιούλιο. Οι λιγοστοί φίλαθλοι και λάτρεις του αθλήματος αναζητούσαμε ένα χαρτάκι να κάνουμε λίγο αέρα. Αφού κάναμε μια αυτοσχέδια βεντάλια και συνηθίσαμε τη ζέστη ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε ένα μπουκάλι νερό ή ένα καφέ ή μια πορτοκαλάδα για τα παιδιά για να δροσιστούμε σε ένα κυλικείο που ήτανε κλειστό γιατί ο διαγωνισμός για το κυλικείο δεν ευδοκίμησε. Ως δημότης Χανίων αναρωτιέμαι, ολόκληρος Καλλικρατικός Δήμος δεν μπορούσε να βρει ένα χορηγό για νερά - αναψυκτικά για μία τέτοια διοργάνωση που μεταδίδεται ζωντανά από κρατικό κανάλι. Ομως και αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε, πήραμε την αυτοσχέδια βεντάλια-χαρτάκι και το κάναμε σημειωματάριο με παραγγελίες! Αλλωστε ήμασταν όλοι μεταξύ μας γνωστοί και έτσι ένας από εμάς μαζί με δύο βοηθούς πήρε το αυτοκίνητό του και κατέβηκε στην εθνική οδό στην κοντινότερη καφετέρια.
Το τρίτο πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν οι τουαλέτες. Ολοι γνωρίζουμε ότι σε δημόσιους χώρους οι τουαλέτες είναι ξεχωριστές για άντρες, για γυναίκες και για άτομα με ειδικές ανάγκες όμως οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι τους αγώνες θα τους παρακολουθήσουν μόνο γυναίκες αφού οι άλλες τουαλέτες ήταν κλειδωμένες. Πιστεύω όμως ότι η φύση έδωσε λύση στο πρόβλημα. Ελπίζω στα πανέμορφα Χανιά να έχουμε στο μέλλον και άλλες τέτοιες συνεργασίες αλλά με καλύτερη οργάνωση για τους θεατές.
Παρασκευή Πετακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου