Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011


ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
Παζάρι αλληλεγγύης
Δημοσιεύθηκε στις: 20-07-2011

Παζάρι αλληλεγγύης για την αγορά ενός απινιδωτή για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Κισάμου, οργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή στην παραλία του Καστελλιού αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ντόπιοι.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να αγοραστεί ο συγκεκριμένος εξοπλισμός τον οποίο έχει ανάγκη το Κ.Υ.
Εμπνευστές της προσπάθειας η Avril Tallett και ο σύζυγός της Michael που εδώ και μερικά χρόνια ζούν μόνιμα στον οικισμό Μεράδα στις Λουσακιές Κισάμου.
"Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για την ενίσχυση της περιοχής, μιλήσαμε με γιατρούς και αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το παζάρι προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για την αγορά του απινιδωτή που θα τοποθετηθεί στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισάμου" λέει στα "Χ.Ν." η κα Avril.
Στα 30 περίπτερα που θα στηθούν στον παραλιακό δρόμο της Κισάμου από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και μετά, ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει τοπικά προιόντα, μικρά χειροποίητα δώρα, αντικείμενα προσφοράς των καταστημάτων της Κισάμου αλλά και είδη που οι ιδιοκτήτες τους δεν τα έχουν ανάγκη πια αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν κάλλιστα από κάποιους άλλους.
"Εχουμε πολλούς εθελοντές αλλοδαπούς και ντόπιους που μετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Η αγορά ενός απινιδωτή είναι σημαντική και πραγματικά μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις καρδιακών προβλημάτων.
Οταν ανακοινώσαμε την ιδέα μας, πολλοί ενθουσιάστη καν και μας ενθάρρυναν να την υλοποιήσουμε" αναφέρει η κα Avril.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Μichael Tallet υπογραμμίζει πως "σε ένα ιδανικό κόσμο θα ’πρεπε την ευθύνη για όλα αυτά να την έχει η πολιτεία και να φροντίζει ώστε να μη λείπει τίποτα από τα νοσοκομεία. Ομως αυτό δεν γίνεται, έτσι εμείς ως πολίτες οφείλουμε να κάνουμε κάτι. Μακάρι να έχει επιτυχία το παζάρι, να μαζευτούν τα χρήματα για την αγορά του απινιδωτή και αυτές οι ενέργειες να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους".
Οι διοργανωτές του παζαριού ευχαριστούν τους εθελοντές, τα καταστήματα που συνέβαλλαν σε αυτήν την προσπάθεια καθώς και τον Δήμο Κισάμου για την στήριξη τής όλης προσπάθειας καλώντας παράλληλα τον κάθε πολίτη να βρεθεί το μεσημέρι της Κυριακής και όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ στην παραλία του Καστελλιού.
Σημειώνεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία είχαν πάρει πριν από 6 χρόνια οι ξένοι κάτοικοι του Αποκόρωνα συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία και διέθεσαν για την αγορά απινιδωτή για τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου