Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ


ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Αντιδήμαρχος παραχωρεί την αποζημίωσή του
Δημοσιεύθηκε στις: 27-07-2011

Την αποζημίωση που λαμβάνει ως αντιδήμαρχος την παραχωρεί για τις αναγκές του προγράμματος ανάδειξης του αρχειακού υλικού των παλαιών κοινοτήτων!
Ο αντιδήμαρχος Κισάμου και πρώην δήμαρχος της περιοχής για 8 χρόνια κ. Νίκος Κατζουράκης, με έγγραφό του προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου ανακοινώνει την παραίτηση του από την αποζημίωση που λαμβάνει ως αντιδήμαρχος προκειμένου να αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά για τη διατήρηση, ανάδειξη και έκθεση του πλούσιου αρχειακού υλικού που διαθέτουν οι πρώην κοινότητες.
"Το ποσό που δικαιούμαι ως αποζημίωση για αντιδήμαρχος δεν επιθυμώ να το λαμβάνω και ζητώ να δοθεί για τα αρχειακά υλικά των παλιών κοινοτήτων. Είναι σημαντικό αρχειακό υλικό, πραγματικοί θησαυροί που πραγματικά αξίζει να διατηρηθεί. Π.χ. βρήκα έγγραφο κοινότητας που μιλάει για την επίταξη αλόγων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, και άλλα σημαντικά έγγραφα άξιας μελέτης από τους ιστορικούς τα οποία πραγματικά χάνονται, πέφτουν θύμα της εγκατάλειψης" δήλωσε στα "Χ.Ν." ο κ. Νίκος Κατζουράκης, που είχε διατελέσει δύο φορές δήμαρχος Κισάμου, μια στην προ "Καποδίστρια" εποχή και άλλη μια τετραετία με τον Καποδιστριακό Δήμο Κισάμου. Στις τελευταίες εκλογές επανεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Γιώργου Μυλωνάκη και τοποθετήθηκε στη θέση του αντιδήμαρχου υπεύθυνου και για τα αγροτικά θέματα. "Στεναχωριέμαι να βλέπω έγγραφα δεκαετιών π.χ. στα γραφεία της κοινότητας στο Σηρικάρι, των παλιών προέδρων, έγγραφα που αξίζουν μιας καλύτερης τύχης" λέει ο αντιδήμαρχος.
Στο έγγραφό του προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κισάμου ο κ. Κατζουράκης επισημαίνει πως "δεν επιθυμώ να λαμβάνω την αποζημίωση για τη θέση του αντιδημάρχου. Ακόμη σας κάνω γνωστό ότι τυγχάνω συνταξιούχος του δημοσίου με μηνιαία σύνταξη 2193 καθαρά και μικτά 2822 ευρώ. Υπό αυτήν την προϋπόθεση αν τελικά δικαιούμαι αποζημίωση δεν επιθυμώ να τη λαμβάνω. Επιθυμία μου είναι τα χρήματα να διατεθούν στο πρόγραμμα ανάδειξης του αρχειακού υλικού των παλαιών κοινοτήτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου