Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Κινητοποιήσεων συνέχεια
Δημοσιεύθηκε στις: 27-07-2011

Συνεχίζουν σήμερα την απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί και στα Χανιά αλλά χωρίς να προχωρήσουν σε αποκλεισμό δημοσίου κτηρίου, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου τους αργά χθες τη νύχτα.
Ταυτόχρονα, αποφάσισαν να συντονιστούν με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα, μετά και τη χθεσινή 4ωρη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Μεταφορών με τον υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση και να επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή.
Οπως ανέφερε αργά το βράδυ στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος του Σωματείου ταξί Χανίων, κ. Η. Καραπατάκης, οι αυτοκινητιστές θα πάρουν τις αποφάσεις τους από κοινού σε όλη την Ελλάδα.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Χθες οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν στον αποκλεισμό του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας, στην πλατεία Δικαστηρίων, από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι. Συγκέντρωσαν τα οχήματά τους περιμετρικά τις πλατείας χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των αυτοκινήτων αλλά απέκλεισαν τόσο την κεντρική είσοδο όσο και την είσοδο του ασανσέρ του κτηρίου της Π.Ε. Χανίων. 'Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μέσα από διάλογο διαφορετικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Από παλιά άρχισαν οι αγοραπωλησίες που είχαν δοθεί κανονικότατα επί χούντας και οι άδειες αυτές έχουν πληρωθεί αδρά. Από το 1970 είμαι επαγγελματίας οδηγός ταξί και από τότε ακουγόταν κάτι ψίθυροι ότι θα γινόταν απελευθέρωση του επαγγέλματος δίχως να μας το βεβαιώνει κανένας. Και έτσι ήρθε μια ωραία πρωία από το βράδυ ως το πρωί να γίνουμε πάμφτωχοι. Πριν από τρία χρόνια αγόρασα του γιου μου ένα ταξί και το χρωστώ, έχω υποθηκεύσει το σπίτι μου και τώρα χάνω και το σπίτι και το ταξί και τα πάντα', ανέφερε ο ιδιοκτήτης ταξί κ. Ν. Τσουρουνάκης. Ο ίδιος επισήμανε πως 'πριν να συμβούν όλα αυτά όφειλε ο κ. Ραγκούσης να ενημερωνόταν σωστά. Εμείς δεν τρέχουμε σε πολιτικά γραφεία, κοιτάμε τη δουλειά μας και μόνο τη δουλειά μας με απόλυτο σεβασμό στους πελάτες μας. Κάθε μέρα βρίσκουμε στα αυτοκίνητα ξεχασμένα αντικείμενα και τα παραδίδουμε όλα. Αν τελικά αφεθεί ελεύθερο το επάγγελμα ο κάθε άγνωστος οδηγός θα πράττει το ίδιο; Αν αύριο σηκώσει ένας πελάτης το χέρι του και εμφανιστούν τρία ταξί δίπλα δεν θα υπάρχει πρόβλημα; Θα σκοτωθούμε, γι? αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε έτσι το θέμα'.
Ο αυτοκινητιστής κ. Κώστας Λουκέρης δήλωσε από τη μεριά του: 'Το ταξί είναι του πατέρα μου εδώ και δέκα χρόνια περίπου και το πήρε με δάνειο. Στοίχισε ο «κούκος αηδόνι». Ο Ραγκούσης θέλει να βγάλει τη μίζα του κι εμείς λέμε όχι'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου