Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά ζητήματα
Δημοσιεύθηκε στις: 07-07-2011

Για "καθυστερήσεις" στα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα των Χανίων, που είναι ανάγκη να "ξεμπλοκαριστούν άμεσα" μίλησαν οι εκπρόσωποι φορέων του Νομού που χθες συναντήθηκαν τόσο με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη.
Οπως αποφασίσθηκε, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν συσκέψεις στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας αρχικά με θέμα το χωροταξικό, έπειτα τη σύνδεση αεροδρομίου - λιμανιού Σούδας και στη συνέχεια την τουριστική προβολή με στόχο να δρομολογηθούν εξελίξεις.
Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπροσώποι από: Τεχνικό Επιμελητήριο, EBEX, Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, Εργατικό Κέντρο, Σύλλογο Ξενοδόχων κ.ά..
"Εχουμε καθυστερήσεις σε πολλούς τομείς" ανάφερε ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, τονίζοντας πως "πριν δύο μήνες συγκροτήθηκε μια πρωτοβουλία φορέων του Νομού με σκοπό την συντονισμένη προώθηση βασικών θεμάτων που αφορούν το νομό μας.
Ηταν απαραίτητη και αναγκαία γιατί φιλοδοξεί να καλύψει ένα έλλειμμα συλλογικής εκπροσώπησης που υπάρχει στα Χανιά πολλά χρόνια τώρα, σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και πολύ περισσότερο τη διεκδίκηση βασικών αναπτυξιακών ζητημάτων του Νομού. H επίσκεψή μας έγινε για να αναλάβει πρωτοβουλίες ο αντιπεριφερειάρχης προς αυτήν την κατεύθυνση για να προχωρήσει ο σχεδιασμός, ο προσδιορισμός στόχων και η υλοποίησή τους". Ο κ. Βουλγαράκης με τη σειρά του δήλωσε θετικός στην πρωτοβουλία των φορέων καθώς "είναι μια θετική εξέλιξη για την Π.Ε. Χανίων και μια τεράστια βοήθεια για μένα", συμπληρώνοντας πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι συσκέψεις.

ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Αναφορικά με το θέμα της γης υψηλής παραγωγικότητας όπως ανακοίνωσε ο κ. Βουλγαράκης ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει απόφαση από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προκειμένου να απεμπλακεί το θέμα της οικοδομικής δραστηριότητας από αυτό της γεωργικής γης.
Τέλος ανακοινώθηκε από τον κ. Βουλγαράκη, ξεκίνησε η δακοκτονία από την περιοχή του Αποκόρωνα και τις επόμενες ημέρες θα επεκταθείκαι σε άλλα μέρη των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου