Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
Σημαντική η προσφορά του εθελοντισμού
Δημοσιεύθηκε στις: 19-07-2011

Αποκούμπι σε εποχές κρίσης για τους ασθενείς οικονομικά συμπολίτες μας μπορεί να αποτελέσει ο εθελοντισμός.
Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και στην Κρήτη μια προσπάθεια καταγραφής και καλύτερης οργάνωσης των εθελοντικών ομάδων αλλά και παρότρυνση στους πολίτες να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων στη χθεσινή παρουσίαση του Δικτύου Εθελοντισμού Κρήτης (ΔΙ.ΕΘ.Κ) στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας στο Κολυμπάρι.
Για "πολύ σημαντική πρωτοβουλία" σε επίπεδο Κρήτης έκανε λόγο ο κ. Γιάννος Λιβανός, γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.
"Σε μια περίοδο δύσκολη, σε μια περίοδο κρίσης, ο εθελοντισμός είναι πιο απαραίτητος από ποτέ. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο εθελοντισμός σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή, δυναμώνει τους κοινωνικούς δεσμούς που κλονίζονται λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα και διότι ο εθελοντισμός και η παροχή εθελοντικής εργασίας απευθύνεται κυρίως στους αδύναμους συμπολίτες μας, τους πολίτες που τον έχουν περισσότερη ανάγκη αυτήν την περίοδο" ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι εθελοντές χρησιμοποιούνται από φορείς και οργανισμούς προκειμένου να αναλαμβάνουν εργασίες που θα έπρεπε να γίνονται μέσω μόνιμων και σταθερών δομών, προκειμένου να μην έχουν κόστος οι πρώτοι, ο κ. Λιβανός απάντησε πως "το πρότυπο του εθελοντισμού που προσπαθεί να περάσει η γ.γ. νέας γενιάς είναι ότι ο εθελοντισμός δεν σημαίνει υποκαταστάση θέσεων εγρασίας, δεν σημαίνει ότι παρέχω τις υπηρεσίες μου αναγκαστικά άμισθα με την προοπτική της μελλοντικής πρόσληψης.
Aυτή είναι η νόθευση του εθελοντισμού.
Εθελοντής μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που είναι ιδιαίτερα ενεργός, δυναμικός και στο υστέρημα του χρόνου του, προσφέρει υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο".
Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν μέλη εθελοντικών οργανώσεων και οργανισμών, περιφερειακοί σύμβουλοι και χαιρέτισαν ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης κ.ά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου