Τρίτη 12 Ιουλίου 2011


ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ
Αποζημιώσεις σε παραγωγούς για ζημιές από χαλαζόπτωση
Δημοσιεύθηκε στις: 12-07-2011

Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς της Κουντούρας, που είχαν πληγεί από έντονη χαλαζόπτωση στις 24 Ιανουαρίου του 2011, ζητά με έγγραφό της προς τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδη, η Ομοσπονδία Αγρ. Συλλόγων 'Η Ενότητα'.
Χαρακτηριστικά σημειώνει πως παρά τις υποσχέσεις του υπουργού ότι οι παραγωγοί θα είχαν αποζημιωθεί ως τον Μάιο ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.
Στο έγγραφο που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μπικάκης και ο γραμματέας κ. Μανώλης Βαρουξάκης σημειώνεται πως η Ομοσπονδία από τις πρώτες ημέρες της καταστροφής ζητούσε 'την άμεση καταγραφή των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 21/1/2011 στην περιοχή της Κουντούρας του Δήμου Καντάνου - Σελίνου καθώς και την άμεση αποζημίωση των παραγωγών, οι οποίοι επλήγησαν όχι μόνο στο φυτικό κεφάλαιο αλλά και στην υποδομή (νάιλον - τζάμια κ.λπ.). Η καταγραφή και η εκτίμηση των ζημιών έχει γίνει. Ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζος αλλά και ο υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης, μετά από συσκέψεις από ενδιαφερόμενους είχαν δεσμευθεί ότι τα χρήματα θα δοθούν στους πληγέντες παραγωγούς έως τέλη Μαΐου, ακόμα όμως δεν έχει γίνει τίποτα'.
Η Ομοσπονδία τέλος ζητάει 'άμεσα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς οι οποίοι δηλώνουν ότι εάν δεν πάρουν τα χρήματα αυτά αδυνατούν να προχωρήσουν σε νέες καλλιέργειες εξαιτίας του τεράστιου κόστους, όπως επίσης να ενεργοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός των ΠΣΕΑ, ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα κρατικών ενισχύσεων και να αποζημιωθεί και το πάγιο κεφάλαιο'
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον ΕΛΓΑ Αθηνών και Ηρακλείου και στους βουλευτές Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου