Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011


ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΑΝΙΩΤΗ
Ο γύρος της Κρήτης με καγιάκ
Δημοσιεύθηκε στις: 04-07-2011

"Κάνοντας τον γύρο της Κρήτης με κανό-καγιάκ θέλω μόνο να δείξω τις δυσκολίες των οικογενειών των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που τραβούν το δικό τους κουπί".
Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Περράκης, ξεκίνησε χθες από τα Χανιά την προσπάθεια του για να κάνει το γύρο της Κρήτης, σε μια προσπάθεια στήριξης του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΗΦΑΑΜΕΑ). Στο Ενετικό Λιμάνι από όπου ξεκίνησε την προσπάθειά του τον κατευόδωσαν η πρόεδρος του Ιδρύματος κα Ν. Βελεγράκη και φίλοι του, ευχόμενοι καλή δύναμη στην προσπαθειά του.
"Τα μόνα μου όπλα είναι το σκάφος και το κουπί μου. Θέλω με αυτόν τον τρόπο να δείξω τις δυσκολίες των οικογενειών με Ατομα με Ειδικές ανάγκες που τραβούν και αυτές το δικό τους κουπί" ανάφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γιώργος που εκτιμά ότι θα κάνει το γύρο του νησιού σε 22 ημέρες. Σύμμαχος στην προσπάθεια του η καλή φυσική κατάσταση καθώς είναι μέλος του Ορειβατικού αλλά κυρίως ο σκοπός του, που είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα του Ιδρύματος.
"Το είχα πολύ καιρό ως ιδέα" ανάφερε καλώντας τον κόσμο να στηρίξει το Κέντρο καθώς όπως ανάφερε "το κράτος ξεχνάει".
Συγκινημένη από την προσπάθεια τού κωπηλάτη η κα Νίκη Βελεγράκη τον ευχαρίστησε για τον αγώνα του "να προβάλει την προσπάθεια που κάνουμε εμείς οι γονείς και όλοι Χανιώτες μαζί με εμάς να έχουν ένα πιο αξιοπρεπές μέλλον στο νέο μας σπίτι μας στην Χρυσοπηγή".
Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία του σπιτιού του ΚΗΦΑΑΜΕΑ, η κα Βελεγράκη τόνισε πως "το προχωράμε αρκετά γρήγορα, παρά την οικονομική κρίση και χωρίς να χρωστάμε, ειδικά στο ΙΚΑ που μας έχει πάρει πολλά χρήματα. Εχουμε τελειώσει τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και πάμε στα υδραυλικά και μετά στα πατώματα. Αφού ενάμιση χρόνο μετά έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, παίρνουμε κουράγιο ότι κάποτε θα τελειώσει σύντομα" τόνισε, ενώ ερωτηθείσα για την στήριξη που έχουν λάβει υπογράμμισε πως "από την Πολιτεία δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ.
Πάντα οι Χανιώτες και ο απλός κόσμος -όχι αυτοί που έχουν τα πολλά χρήματα αλλά ο απλός κόσμος- είναι οι υποστηρικτές μας".
Κοντά στην προσπάθεια του Γιώργου Περράκη και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων, καθώς ο κωπηλάτης είναι φιλόζωος και πάντα κοντά στον σύλλογο.
Σημειώνεται ότι το τόλμημα, του γύρου της Κρήτης με κανό είχε επαναληφθεί πριν από 10 χρόνια από τον επίσης Χανιώτη Κώστα Μανατάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου