Τρίτη 5 Απριλίου 2011

MARIA L. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ.
Αγωνία για τους Ελληνες ναυτικούς του Μαρία Λ.
Δημοσιεύθηκε στις: 05-04-2011

Την περαιτέρω κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης σε ό,τι αφορά τους ναυτικούς του πλοίου 'Μαρια Λ.', που παραμένει σε λιμάνι της Βενεζουέλας, ζήτησαν χθες οι οικογένειές τους. που είχαν συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο πλοίο επιβαίνουν 20 ναυτικοί, 12 Ελληνες και 3 εξ αυτών από την Κρήτη από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.
Στα ύφαλα του πλοίου και σε χώρο όπου δεν είχε πρόσβαση το πλήρωμα βρέθηκαν στις 9 Μαρτίου 417,6 κιλά κοκαΐνη. Και στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι κολομβιανά καρτέλ χρησιμοποιούν τα λιμάνια της Βενεζουέλας προκειμένου να τοποθετήσουν στα ύφαλα πλοίων με κατεύθυνση την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ ναρκωτικές ουσίες.
Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τους συγγενείς των ναυτικών για όλη τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει και για τις επαφές που βρίσκεται με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Στη συνέχεια, οι συγγενείς συναντήθηκαν με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας, ο οποίος και ανέφερε πως η υπόθεση εξετάζεται από τις Αρχές της χώρας του και απαιτείται η ολοκλήρωση της ανάκρισης και ότι θα μεταφέρει όλα τα στοιχεία που έχει από τις ελληνικές Αρχές και τη ναυτιλιακή εταιρεία στις δικαστικές Αρχές της χώρας του.
Οι ναυτικοί είναι καλά στη υγείας τους και παραμένουν στο πλοίο. Στις 9 Μαρτίου έγιναν έρευνες από δύτες στα ύφαλα του πλοίου, κατ’ απαίτηση της Διεύθυνσης του λιμανιού και με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας, βρέθηκαν στα ύφαλά του 353 δέματα με ναρκωτική ουσία -πιθανότατα κοκαΐνη- συνολικού βάρους 417,6 κιλών. Ο έλεγχος των Αρχών της Βενεζουέλας στο πλοίο πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της φόρτωσής του με παραπροϊόν διύλισης πετρελαίου. Το λιμάνι προορισμού του φορτίου ήταν το Terneuzen της Ολλανδίας και στη συνέχεια το Immigram της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με τη χιώτικη πλοιοκτήτρια εταιρεία «Βροντάδος Shipping», συμφερόντων Μαθιώ Δημητρίου Λω, η οποία έχει ενημερώσει για το θέμα τις ελληνικές Αρχές, για να τοποθετηθούν τα ναρκωτικά στο συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται να είναι κανείς δύτης και να έχει εξειδικευμένες γνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου