Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Συνάντηση ενάντια σε ρατσιστικές επιθέσεις
Δημοσιεύθηκε στις: 12-04-2011

Την παρέμβαση της Αστυνομίας, ώστε να λάβουν τέλος οι τυφλές ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων από φασιστικές ομάδες το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη των Χανίων, κάλεσαν χθες εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, που συναντήθηκαν με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Μουρτζανό.
Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωπος του Τμημάτων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, του παραρτήματος Χανίων της Διεθνούς Αμνηστείας και του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών.
'Εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για τα φαινόμενα τυφλής ρατσιστικής βίας την πόλη το τελευταίο χρονικό διάστημα σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων από φασιστικές ομάδες. Δεν πρέπει η πόλη να γίνει ζούγκλα από τη δράση των φασιστών που είναι προφανές ότι είναι οργανωμένοι, 20 άτομα με καδρόνια επιτίθενται σε βάρος 1 - 2 ατόμων', ανέφερε ο κ. Γ. Τσουκάτος από το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών.
Ο ίδιος επεσήμανε πως 'στο Κοινωνικό Στέκι μετέχουν μετανάστες και Ελληνες και έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους ανθρώπους πάντα με δράσεις αλληλεγγύης, οι οποίες είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία'.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Από τη μεριά του Δικηγορικού Συλλόγου το μέλος του Δ.Σ., κ. Κώστας Γκαζής, τόνισε πως 'εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα νέα κρούσματα ρατσιστικής βίας που ξέσπασαν στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα, τα οποία και καταδικάζουμε. Επιπλέον ο Σύλλογος θα διερευνήσει μια καταγγελία για άσκηση αστυνομικής βίας, η οποία, αν αποδειχθεί αληθής, θα πρέπει, δυστυχώς, να προστεθεί στην έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας για το 2010, η οποία δημοσιεύτηκε προ διμήνου και η οποία δεν μας τιμά καθόλου'.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Με ανακοίνωσή του το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης καλεί Ελληνες και μετανάστες σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς σήμερα, στις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου