Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΑΖΑΡΙ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ - ΚΙΣΑΜΟΣ


ΣΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ
Παζάρι με ιστορία
Δημοσιεύθηκε στις: 21-04-2011

Κοινωνική γιορτή, ζωοπανήγυρη αλλά και αναβίωση του παλιού... νυφοπάζαρου και φέτος, Μεγάλη Παρασκευή, στις Βουκολιές.
Το καθιερωμένο παζάρι αναμένεται να δεχθεί χιλιάδες κόσμου και ο Δήμος Πλατανιά, όπως ανάφερε χθες ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, ώστε ο κόσμος να μην ταλαιπωρηθεί αλλά να περάσει ευχάριστα.
'Το παζάρι των Βουκολιών είναι μια κοινωνική γιορτή, μια ζωοπανήγυρη, μια εμποροπανήγυρη που γίνεται για πολλά χρόνια, για δεκαετίες στην κωμόπολη των Βουκολιών που έχει ως χαρακτηριστικό της τη μεγάλη πλατεία, μια πλατεία που σε αναλογία με το μέγεθος είναι από τις μεγαλύτερες της Περιφέρειας Κρήτης', ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μαλανδράκης, μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χηνόπουλο και τους αντιδημάρχους κ. Δασκαλάκη και Καλαϊτζάκη.
'Η εμποροπανήγυρη ξεκίνησε πριν από δεκαετίες, έχει γίνει σημείο συνάντησης και έχει τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνικής γιορτής. Οι Βουκολιές ήταν το εμπορικό κέντρο και πριν και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή της νεντρικής και ανατολικής Κισάμου και θα μπορούσα να πω και μέρους του Σελίνου. Mέσα από το πανηγύρι αναπτύσσονταν κοινωνικές σχέσεις θα μπορούσε να πει κανείς ότι γίνονταν ακόμα και συνοικέσια. Είναι μια εορτή, εμείς θα τη συνεχίσουμε με τα χαρακτηριστικά της περιοχής', είπε ο δήμαρχος.
Αναφορικά με τα μέτρα που έχει πάρει ο Δήμος και έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό υπογράμμισε πως 'έχουμε ετοιμάσει τα πάντα για να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες και φίλους για να έχουμε εύρυθμη κυκλοφορία. Και η Δημοτική Αστυνομία και άντρες από την Αστυνομία και άνθρωποι του Δήμου θα κατευθύνουν τα αυτοκίνητα στους χώρους στάθμευσης ανάλογα με την πληρότητα του κάθε χώρου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν. Θα υπάρχουν εθελοντές 'Σαμαρείτες' του Ε.Σ. για τυχόν πρώτες βοήθειες, ενώ στον κόσμο θα μοιραστεί και ενημερωτικό υλικό που θα αναφέρει ιστορικά στοιχεία του πανηγυριού δείχνοντας τη διαχρονικότητά του'.
Ο Δήμος Πλατανιά απευθύνει κάλεσμα σε Χανιώτες και μη να βρεθούν τη Μεγάλη Παρασκευή στο παζάρι των Βουκολιών.

Παζάρι και στην Κίσαμο
Παζάρι θα γίνει και στην Κίσαμο φέτος τη Μεγάλη Παρασκευή.
Ο χώρος που θα λάβει μέρος το παζάρι της Μ. Παρασκευής θα είναι η οδός Αναγνώστου Σκαλίδη καθ’ όλο το μήκος της και για όλη τη διάρκεια του παζαριού απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Η διάρκεια της εμποροπανήγυρης (παζάρι) θα είναι από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου