Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΑΛΑΤΑ

ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΑΛΑΤΑ
Συμπαράσταση γονέων σε εκπαιδευτικούς
Δημοσιεύθηκε στις: 21-04-2011

Αντίθετοι στην απομάκρυνση των υπαρχόντων εκπαιδευτικών, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Απριλίου, εμφανίζονται οι γονείς των παιδιών του βρεφονηπιακού σταθμού της Νέας Κυδωνίας στον Γαλατά.
Χθες στο Δημαρχείο Χανίων αρκετοί γονείς ζήτησαν από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου να βρεθεί κάποια διαδικασία, ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών, όπως γινόταν και στο παρελθόν. Ωστόσο, από πλευράς του Δήμου Χανίων επισημάνθηκε πως η νομοθεσία δεν επιτρέπει την ανανέωση συμβάσεων για τα ίδια πρόσωπα.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός θεωρείται από τους καλύτερους και εξυπηρετούσε δεκάδες οικογένειες στην περιοχή. 'Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί τον Απρίλη θα σταματήσουν 7 από τους 13 εκπαιδευτικούς του βρεφονηπιακού σταθμού, διότι ήταν με δίμηνες συμβάσεις και δεν τους κάνουν σύμβαση για το επόμενο χρονικό διάστημα', ανέφερε ο κ. Mιχάλης Φραγκομιχελάκης, μιλώντας εκ μέρους των γονέων.
Ο ίδιος τόνισε πως 'ζητήσαμε να έχουμε μια ενημέρωση από τον Δήμο. Φαίνεται ότι η κατάσταση είναι αρκετά συγκεχυμένη. Κατά την άποψή μας αυτό που πρέπει να πρυτανεύσει είναι πώς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των παιδιών που βρίσκονται εκεί πέρα, δηλαδή να μην γίνουν αλλαγές στο προσωπικό που θα προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση. Είναι παιδιά μικρής ηλικίας από 2 ετών και πάνω, τα οποία έχουν δεθεί με το υπάρχον προσωπικό από το οποίο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Λειτουργούν πάρα πολύ καλά και είναι κρίμα να γίνουν αυτές οι αλλαγές'.
Ο κ. Φραγκομιχελάκης επεσήμανε πως το ιδανικό θα ήταν το υπάρχον προσωπικό να ήταν μόνιμο και όχι με σύμβαση, αλλά για την επίλυση του προβλήματος της λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού ζήτησε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σήμερα. 'Εκτιμούμε ότι με πολιτική βούληση και καλή θέληση μπορεί να υπάρξει λύση', κατέληξε.
Από τη μεριά της η κα Νάνσυ Αγγελάκη, που θα αναλάβει πρόεδρος στη νέα Κοινωφελή Επιχείρηση Περιβάλλοντος - Πολιτισμού, ανέφερε πως μέχρι την ημερομηνία λήξης των συμβάσεων την ευθύνη για τη λειτουργία έχει η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης της Νέας Κυδωνίας, που συνεχίζει να υφίσταται για λίγους μήνες ακόμα. Σύμφωνα με την ίδια η Κοινωφελής Επιχείρηση της Ν. Κυδωνίας έχει κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έχει ζητήσει νέες δίμηνες συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου