Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΒΑΣΗ ΣΟΥΔΑΣ-ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΠΟΡΕΙΑ



ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΠ´ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Οχι στη Βάση της Σούδας
Δημοσιεύθηκε στις: 11-04-2011

'Να κλείσουν άμεσα οι Αμερικανο-νατοϊκές Βάσεις στο Ακρωτήρι' φώναξαν και χθες το μεσημέρι διαδηλωτές από τα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Σωματείων, Οργανώσεων και φορέων.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της αμερικανικής αεροπορικής Βάσης στο Ακρωτήρι με τους διαδηλωτές να στρέφονται με τα συνθήματά τους κυρίως εναντίον των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόσο για τις επεμβάσεις τους σε διάφορα σημεία του κόσμου και πιο πρόσφατα στη Λιβύη και γενικότερα στη Β. Αφρική όσο και για τη χρησιμοποίηση των Βάσεων στα Χανιά.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι. Εκεί απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου, της Επιτροπής ενάντια στις Βάσεις και της Εξάρτησης, της Συμμαχίας 'Σταματήστε τον Πόλεμο', της κίνησης πολιτών 'Σπίθα', πρωτοβάθμιων Σωματείων κ.ά. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έπειτα οι διαδηλωτές μπήκαν σε λεωφορεία και Ι.Χ. και λίγο μετά τις 2 βρέθηκαν στον Μουζουρά. Τα αυτοκίνητά τους άφησαν στο κέντρο του χωριού και οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως: 'Η μόνη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η Βάση των Αμερικανών', 'Οργή λαού, ξεσηκωμός παντού, να ρίξουμε τη χούντα Ε.Ε. και ΔΝΤ', 'ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Πολυτεχνείο, έτσι πολεμάμε του ΝΑΤΟ το σφαγείο', 'Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν', 'Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών', 'Ευρώπη του πολέμου και του ρατσισμού, αυτό είναι το πρόσωπο του καπιταλισμού', 'Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, αγώνας, ρήξη, ανατροπή', 'Γιωργάκης, Μουμπάρακ, Μπεν Αλί, όλα τα καθάρματα στην ίδια Διεθνή' κ.ά.
Η πορεία βρέθηκε στον δρόμο που οδηγεί στη Βάση, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την είσοδό της, ο οποίος ήταν αποκλεισμένος με τσιμεντένια μπλοκ και με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με εξάρτυση ΜΑΤ. Σε αυτό το σημείο ακούστηκαν και συνθήματα από μέρος των διαδηλωτών σε βάρος της Αστυνομίας και των Μ.Μ.Ε.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές υποχώρησαν και πάλι προς τα λεωφορεία τους χωρίς να προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, o οποίος και επεσήμανε πως 'η διαδήλωση ήταν ειρηνική και στρέφεται τόσο ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς Καντάφι όσο και του ΝΑΤΟ και των «προθύμων» που επεμβαίνουν στην περιοχή'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου