Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΚΟΡΑΚΙΕΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Βράχοι ιστορικά μνημεία
Δημοσιεύθηκε στις: 04-04-2011

Την αναγκαιότητα ανάδειξης των Bράχων του Ακρωτηρίου, πάνω στους οποίους είναι χαραγμένα τα ονόματα των πεσόντων των μαχών στην Επανάσταση του 1897, επισήμαναν και χθες οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις Κορακιές.
Οι εκδηλώσεις τιμής πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στον Αγιο Χριστόφορο Κορακιών, παρουσία αρκετού κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλοί απόγονοι των νεκρών ηρώων. Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνό.
'Εχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, να προστατεύσουμε αλλά και να αναδείξουμε όλους αυτούς του χώρους που διαδραματίσθηκαν οι μάχες της Επανάστασης ενάντια στους Τούρκους', επισήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Βασιλάκης εκπροσωπώντας τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ακρωτηρίου. Ο ίδιος επισήμανε πως 'οι Βράχοι αποτελούν την πιο χειροπιαστή ζωντανή μαρτυρία για την ιστορία της Επανάστασης του Ακρωτηρίου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού'.
Τα ιστορικά γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την Επανάσταση του 1897, αναλύθηκαν από τον κ. Κώστα Μουτζούρη, πρόεδρο του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από την περιοχή και αρκετός κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου