Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για Ιταλούς μαθητές
Δημοσιεύθηκε στις: 08-04-2011

Τη συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς, τις πολιτιστικές ανταλλαγές, τη γνωριμία με ξεχωριστούς πολιτισμούς, τα κοινά ενδιαφέροντα ανάμεσα στις νεολαίες της Ελλάδας και της Ιταλίας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν για αρκετές ημέρες μαθητές των εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου και του Κλασικού Λυκείου «Μάρκο Τούλιο Κικερόνε» της πόλης Φρασκάτη.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους 22 μαθητές και τους 3 καθηγητές του ιταλικού σχολείου στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στις Κορακιές.
Με ελληνικά, ιταλικά και όχι μόνο τραγούδια, παρουσίαση εργασιών και ένα ζεστό αποχαιρετισμό οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους σε κάποια επόμενη συνάντηση.
'Η συνεργασία μας ξεκίνησε από την αρχή της σχολικής χρονιάς με κοινό θέμα το «Αρχαία Ρώμη - Αρχαία Ελλάδα. Δύο θησαυροί του πολιτισμού και της ιστορίας υψώνονται πάνω από τη Μεσόγειο». Συνεργαστήκαμε μαζί τους ηλεκτρονικά καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσω ενός κοινού site στο διαδίκτυο και επιστέγασμα της συνεργασίας αποτέλεσε η ανταλλαγή φιλοξενίας ανάμεσα στους μαθητές των δύο σχολείων. Αρχικά επισκεφτήκαμε τη Ρώμη και στη συνέχεια τους φιλοξενήσαμε στα Χανιά', τόνισε η κα Ειρήνη Μαρινάκη, φιλόλογος, μία εκ των υπευθύνων καθηγητών.
Για τον στόχο της συνεργασίας αυτής μίλησε ο κ. Βλάσης Κουρής, μαθηματικός. 'Επιδίωξή μας ήταν να γνωριστούν τα παιδιά μεταξύ τους, να γνωρίσουν τον πολιτισμό της πόλης μας. Πήγαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην παλιά πόλη, χθες είχαμε εκδρομή στο Ηράκλειο, στην Κνωσό', σημείωσε.
Για το ίδιο ζήτημα η κα Μαρινάκη παρατήρησε πως 'στόχος μας είναι να αντιληφθούν τα παιδιά ότι ως αυριανοί πολίτες μιας παγκόσμιας κοινωνίας θα πρέπει να εντοπίσουν ανάμεσα στο δικό τους έθνος και τα άλλα όχι μόνο τις διαφορές, αλλά και τις ομοιότητες'.
Μιλώντας, τέλος, για όσα αποκόμισαν οι μαθητές του εκπαιδευτηρίου, ο κ. Κουρής υπογράμμισε πως 'τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και από τώρα ζητούν του χρόνου να επαναλάβουμε κάτι ανάλογο. Διαπίστωσαν και οι μαθητές μας πως και τα παιδιά άλλων χωρών έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, ακούουν την ίδια μουσική, έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου