Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ε.Σ. ΘΕΜΑ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Τρόφιμα για 260 οικογένειες
Δημοσιεύθηκε στις: 16-04-2011

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την περίοδο του Πάσχα μοίρασε σε 260 οικογένειες των Χανίων ο Ερυθρός Σταυρός Χανίων.
Χθες το πρωί εθελοντές του Ε.Σ. συσκεύασαν τα προσφερόμενα είδη σε τσάντες προκειμένου να μεταφερθούν στα σπίτια των οικογενειών που έχουν καταγραφεί και πιστοποιηθεί ότι έχουν ανάγκη. Kάθε χρόνο την περίοδο των εορτών -και όχι μόνο- το τοπικό παράρτημα φροντίζει, ώστε τα είδη πρώτης ανάγκης να μην λείψουν από κανένα σπίτι.
'Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του κόσμου, που και φέτος είναι πολύ μεγάλες, το τοπικό παράρτημα του Ε.Σ. και φέτος θα προσφέρει ό,τι μπορεί, ώστε οικογένειες Ελλήνων ή μεταναστών να μπορέσουν να καθίσουν στο πασχαλινό τραπέζι. Συνολικά συσκευάστηκαν 260 τσάντες, που θα μοιραστούν σε ισάριθμες οικογένειες με όλα τα είδη πρώτης ανάγκης', ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής του Ε.Σ., γιατρός, κ. Γιάννης Σκαράκης.
Σε κάθε τσάντα, πέραν από τα πασχαλινά είδη, όπως κουλούρια, καλιτσούνια κ.λπ., δόθηκε και κρέας, γάλα, αλεύρι και πολλά άλλα τρόφιμα καθώς και είδη καθαρισμού.
'Προσπαθούμε και στόχος μας είναι να μην υπάρξει οικογένεια που να μην έχει κάτι στο πασχαλινό τραπέζι της. Χάρη τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού πάντα καταφέρνουμε και συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα είδη', ανέφερε ο κ. Σκαράκης, συμπληρώνοντας πως φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό.
'Για μας είναι μια ξεχωριστή χρονιά. Ο εθελοντής ειδικά σήμερα στην εποχή μας είναι ο αληθινός ανθρωπιστής. Προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο χωρίς να έχει καμία ανταμοιβή πέρα από την ηθική ικανοποίηση. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμμετοχή τόσων εθελοντών στον Ερυθρό Σταυρό, την ανθρωπιστική οργάνωση που βρίσκεται παντού χωρίς να κοιτάζει χρώματα, πιστεύω, θρησκείες', κατέληξε ο κ. Σκαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου