Παρασκευή 15 Απριλίου 2011


ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Σχολικά κτήρια μέσω ΣΔΙΤ;
Δημοσιεύθηκε στις: 15-04-2011

Τη διεκδίκηση της ένταξης τριών σχολικών συγκροτημάτων και ενός σχολικού γυμναστηρίου στις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Κρήτης ζητά ο Δήμος Κισάμου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για τα 1ο και 5ο Νηπιαγωγεία Κισάμου, το Ενιαίο Λύκειο Κισάμου, το Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο. Η κατασκευή Ενιαίου Λυκείου είχε προγραμματιστεί από την τέως Νομαρχία για ένταξή του στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ωστόσο, ελλείψει πιστώσεων ο Δήμος Κισάμου αναζητήσει την εναλλακτική λύση των ΣΔΙΤ.
Επειτα από την επίσημη αλληλογραφία και τις συζητήσεις με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και την επίσκεψη του δημάρχου Γ. Μυλωνάκη και του αντιδημάρχου Ν. Κουμάκη στον ΟΣΚ το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα για προετοιμασία των φακέλων για τα 4 οικόπεδα που θα φιλοξενήσουν ισάριθμα σχολικά έργα στον Δήμο Κισάμου. Οπως ειπώθηκε στο Δ.Σ. 'όλα θα πρέπει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς γιατί η «ΣΔΙΤ Κρήτης» βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να επιτύχει την ένταξη των σχολείων'. Στη ΣΔΙΤ Κρήτης αναμένεται να ενταχθούν 15 με 20 σχολικές μονάδες σε όλο το νησί.
Σημειώνεται πως ως χρόνος ολοκλήρωσης των σχολείων, που θα γίνουν στην Κρήτη με ΣΔΙΤ, έχει οριστεί το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου