Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κινητοποιήσεις για τη δημιουργία οικισμού
Δημοσιεύθηκε στις: 11-07-2011

"Εχουμε φτάσει στη βρύση να πιούμε νερό και δεν μας την ανοίγουν", λένε περισσότερες από 500 οικογένειες πολυτέκνων στα Χανιά, που εδώ και 7 χρόνια περιμένουν να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους για τη δημιουργία οικισμού
στην περιοχή του Νοσοκομείου στις Μουρνιές.
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προχωρούν με ρυθμούς... "χελώνας"
-παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου τους- και κάθε φορά που ξεπερνιέται ένα εμπόδιο, δημιουργείται καινούργιο.
Στη χθεσινή γενική συνέλευση των Πολυτέκνων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νοσοκομείου Χανίων, αποφασίστηκαν μια σειρά από ενέργειες που προβλέπουν ακόμα και την κινητοποίηση στην Αθήνα μπροστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
"Εχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί όλες οι μελέτες, έχουν κατατεθεί και θέλουμε να μας δώσουν την άδεια να πολεοδομήσουμε το οικόπεδό μας. Αυτό γίνεται συνήθως σε 70 - 80 ημέρες και
έχουν περάσει 8 μήνες και
το θέμα δεν προχωράει" δήλωσε στα "Χ.Ν." ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Μανώλης Αλιφιέρης.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο σημερινό Υπουργείο Περιβάλλοντος και, όπως αναφέρει ο κ. Αλιφιέρης, "πραγματικά δεν ξέρω γιατί μας δημιουργούνται τόσα προβλήματα.
Υπόνοιες έχουμε αλλά δεν μπορούμε να πούμε. Μόλις πάρουμε την έγκριση αυτή, πρέπει να καταθέσουμε το πολεοδομικό σχέδιο προς έγκριση επίσης. Εμείς το έχουμε έτοιμο εδώ και 2-3 χρόνια. Στη συνέχεια απαιτείται μόνο η ρυμοτόμηση".
Το προεδρείο ζήτησε την έγκριση της συνέλευσης για να πραγματοποιηθεί μια οικονομική μελέτη για το κόστος της ρυμοτόμησης έτσι ώστε να ξεκινήσει η προσπάθεια εύρεσης των απαραίτητων χρημάτων.
H συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. κ. Δ. Λειψάκη πως:
'- Απαιτούμε από την πολιτεία να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει τις απαραίτητες άδειες και απομένει μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ να μας πει πόσα στρέμματα μπορούμε να πολεοδομήσουμε. Δυστυχώς η πολιτεία εδώ και κάποιους μήνες, δεν απαντά. Αν μέσα σε 1 μήνα δεν έχουμε την απάντηση αυτή, είμαστε αποφασισμένοι να ανεβούμε στην Αθήνα και να αποκλείσουμε το Υπουργείο.
- Θέλουμε τη βοήθεια της πολιτείας γιατί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, εμείς περνάμε ακόμα πιο δύσκολα λόγω του μεγάλου αριθμού μελών των οικογενειών μας'.
Στους Πολύτεκνους παραχωρήθηκε το 2004 μεγάλη έκταση πίσω από το Νοσοκομείο, ιδιοκτησίας της τοπικής εκκλησίας.
Εκτοτε ξεκίνησε μια προσπάθεια έτσι ώστε να παρθούν οι σχετικές άδειες πρώτα από το δημόσιο, μετά να υπογραφεί ΠΕΡΠΟ και να ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία του οικισμού. Γι’ αυτήν την εβδομάδα υπάρχει υπόσχεση από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος τον κ. Σηφουνάκη να δει τους εκπροσώπους του συλλόγου προκειμένου να προχωρήσει το αίτημα τους.
Ανάλογη συζήτηση θα επιχειρηθεί και με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη.
Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου