Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑ


ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ
Περιπέτεια με αίσιο τέλος
Δημοσιεύθηκε στις: 18-07-2011

Mε μικροαμυχές, φοβισμένες και ταλαιπωρημένες οδηγήθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στο κατάλυμά τους στην Παλαιόχωρα, τέσσερις νεαρές Γερμανίδες ηλικίας 20 ετών οι δυο και 19 και 18. Οι γυναίκες είχαν εγκλωβιστεί επιχειρώντας να φτάσουν με τα πόδια από μονοπάτι από την Παλιόχωρα στην περιοχή του Λαφονησιού προκαλώντας την κινητοποίηση των σωστικών ομάδων με αίσιο τέλος.
Ωστόσο για άλλη μια φορά δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για τις χωρίς προφυλαξεις και μέτρα προστασίας, προσπάθειες πολλών ξένων τουριστών που επισκέπονται τα Χανιά να βρεθούν σε απόκρυμνες παραλίες και μακρινά βουνά.
Οι κοπέλες ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από την περιοχή της Παλαιόχωρας με τα πόδια προκειμένου να βρεθούν στο Λαφονήσι, ωστόσο, λίγο μετά το Ακρωτήριο του Κριού και αφού πρώτα είχαν υποστεί αμυχές
και μικροτραυματισμούς από πτώσεις λόγω του δύσβατου του εδάφους, έμειναν και χωρίς νερό. Επικοινώνησαν τηλεφωνικά ζητώντας βοήθεια και αμέσως ξεκίνησε μια προσπάθεια, αρχικά για τον ακριβή εντοπισμό τους.
"Εγινε μεγάλη κινητοποίηση από το λιμενικό, την αστυνομία της Καντάνου και της Παλαιόχωρας, Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Το σημείο όπου βρέθηκαν προσεγγίσθηκε με ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν λιμενικοί και οι οποίοι πήραν τις κοπέλες πίσω στην Παλιόχωρα" ανέφερε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας για τα Χανιά, κ. Τάσος Κουρουπάκης.
Ο κ. Κουρουπάκης εξέφρασε για άλλη μια φορά τον προβληματισμό του αναφορικά με τις πρακτικές πολλών ξένων τουριστών.
"Είχαμε άλλο ένα περιστατικό -και φέτος- ανθρώπων που χάνονται σε επισκέψεις τους στην ύπαιθρο. Παρακαλώ αυτούς που έχουν τα καταλύματα να επισημαίνουν στους ανθρώπους ότι εδώ δεν είναι τα μονοπάτια που έχουν συνηθίσει στα μέρη τους, τα μονοπάτια είναι δύσβατα.
Τα κορίτσια ξεκίνησαν μεσημεριάτικα με θερμοκρασία 38 βαθμούς να πάνε στο Λαφονήσι με τα πόδια.
Γρατζουνίστικαν, είχαν αμυχές σε 4-5 σημεία του σώματος, ευτυχώς τέλος όλα πήγαν καλά, αλλά δεν μπορεί κάθε φορά να κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός, η τοπική αυτοδιοίκηση όταν κάποιοι μέσα στο κατακαλόκαιρο και κάτω από μεγάλη ζέστη, πάνε να διαβούν μια περιοχή που δεν γνωρίζουν" τόνισε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου