Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΣΕ ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΡΝΙΕΣ
Υποβάθμιση των ΕΛΤΑ
Δημοσιεύθηκε στις: 15-07-2011

Την υποβάθμιση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Σούδα και Μουρνιές με ευθύνη της Περιφερειακής Διοίκησης των Ταχυδρομείων, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι μιλώντας για προσπάθεια υποβάθμισης των ταχυδρομικών υπηρεσιών στο Ν. Χανίων.
'Καταγγέλουμε την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Κρήτης των ΕΛΤΑ, που παρά τις αντιρρήσεις του σωματείου και των προϊσταμένων, αποφάσισε τη μεταφορά των δύο διανομέων του ταχυδρομείου Σούδας και των δύο του ταχυδρομείου Μουρνιών και την ενσωμάτωσή τους στο κέντρο διαλογής Χανίων" ανέφερε ο κ. Γιώργος Λουγιάκης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν. Χανίων. Ο ίδιος σημείωσε ότι η μεταφορά των διανομέων έγινε με "την πρόφαση ότι θα παίρνουν την άδειά τους και για λόγους οικονομίας κλίματος" κάτι που δεν ισχύει σύμφωνα με το σωματείο. Ειδικότερα ο κ. Λουγιάκης επισημαίνει:
- Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι έχουν καταργηθεί οι άδειες στο Ν. Χανίων στους ταχυδρομικούς. Εννοώ ότι από το 2009 δεν γίνεται η κανονική πρόσληψη προσωπικού για αναπλήρωση αδειών με αποτέλεσμα να μη δίνονται άδειες στο μόνιμο προσωπικό και ειδικά για τους διανομείς. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η αποζημίωση αδειών του 2009. Προτιμούν να πληρώσον την άδεια εις διπλούν παρά να προσλάβουν άτομα.
- Δημιουργείται θέμα ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αν έλθουν δέματα στα ΕΛΤΑ Σούδας και Μουρνιών, θα πρέπει οι υπάλληλοι εσωτερικής εκμετάλλευσης να βάλουν ένα ειδοποιητήριο, να τα αριθμήσουν και να τα στείλουν στα Χανιά για να τα πάρουν οι διανομείς και την άλλη μέρα να τα πάνε στον προορισμό τους. Χάνουμε δηλαδή δύο ημέρες, ενώ πριν γίνονταν αυθημερόν η διανομή, κατευθείαν από τα καταστήματα της Σούδας και των Μουρνιών.
Με την υποβάθμιση ενός γραφείου χάνουμε ως προς την επισκεψιμότητα και χάνουμε και ως προς τα έσοδα. Είναι ένα ευρύτερο σχέδιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, δεν είναι κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός απο την διοίκηση των ΕΛΤΑ και έχει να κάνει με την εχθρική αντιμετώπιση που έχει ο Νομός Χανίων από τον περιφερειακό διευθυντή.
Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση των ταχυδρομικών με τον δήμαρχο Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη για να τον ενημερώσουν για το ζήτημα αλλά και αναμένονται ψηφίσματα από τα τοπικά συμβούλια Μουρνιών και Σούδας καθώς έχουν θορυβηθεί από αυτήν την εξέλιξη. "Πρέπει να σταματήσει η αφαίμαξη υπηρεσιών από το Νομό Χανίων, θα πρέπει να καταλάβουν οι φορείς ότι το ταχυδρομείο είναι μοχλός ανάπτυξης, είναι κερδοφόρο κομμάτι, δεν επιβαρύνει τον ελληνα πολίτη, δεν είναι δημόσιο, είναι ιδιωτική εταιρεία" καταλήγει ο κ. Λουγιάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου