Τρίτη 26 Ιουλίου 2011



ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Παζάρι αλληλεγγύης για το Κέντρο Υγείας
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 25-07-2011

Το παζάρι αλληλεγγύης για την αγορά εξοπλισμού για το κέντρο υγείας Κισάμου "αγκαλιάσθηκε" από αρκετό κόσμο που βρέθηκε χθες από το μεσημέρι έως το βράδυ στην παραλία του Καστελλιού.
Το παζάρι διοργανώθηκε απο ξένους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο αλλά και ντόπιους σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά απινιδωτή, ενός μηχανήματος απαραίτητου για την άμεση αντιμετώπιση καρδιακών εμφραγμάτων. "Η συμμετοχή τόσο των περιπτέρων που έφτασαν τα 40 όσο και του κόσμου μάς ικανοποιεί πάρα πολύ" ανέφερε εκ μέρους των διοργανωτών του παζαριού η κα Avril Tallett η οποία και ευχαρίστησε τον Δήμο Κισάμου για την συμβολή του και υπογράμμισε πως "ίσως τέτοιες προσπάθειες να αποτελέσουν παράδειγμα για όποιον επιθυμεί να προχωρήσει σε ανάλογες δράσεις αλληλεγγύης".
Ανάμεσα στα περίπτερα και ένα από τις γυναίκες της Κισάμου με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. "Είναι μια σημαντική προσπάθεια και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε.
Αφού η πολιτεία δεν μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια για το Κέντρο Υγείας ας κάνουμε εμείς κάτι", ανέφερε η κα Αργυρώ Γεωργακάκη ενώ η κα Κυριακή Γεωργακάκη επεσήμανε πως "παράλληλα στηρίζουμε και διαφημίζουμε τα παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα ώστε να τα γνωρίσουν καλύτερα και οι ξένοι και οι ντόπιοι".
Περίπτερο με χειροτεχνήματα διατηρούσε η κα Νίκη Κοντοπυράκη. "Θέλουμε και εμείς να συμβάλλουμε και καλούμε τον κόσμο να ενισχύσει το παζάρι γιατί γίνεται για καλό σκοπό" ανέφερε.
Παρούσες και οι γυναίκες του τμήματος Κισάμου του Ερυθρού Σταυρού σε ένα περίπτερο με χειροποίητα προϊόντα, προσφορά των κατοίκων της περιοχής.
"Οταν ενημερωθήκαμε ότι ξένοι του τόπου μας ευαισθητοποιήθηκαν να αγοράσουν τον απιδινωτή μιας και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας μας, στερείται αυτό το μηχάνημα και πεθαίνουν άνθρωποι μέχρι να βρεθούν στα Χανιά αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και εμείς" δήλωσε στα "Χ.Ν." η κα Βιργινία Κατάκη, υπεύθυνη για το τμήμα Κισάμου του Ερυθρού Σταυρού.
"Ο,τι κέρδη θα αποκόμιζε το περίπτερο δίνονται για τον σκοπό του παζαριού.
Η προσφορά των ανθρώπων ήταν πολύ μεγάλη, μας έφεραν από κουλούρια, χυλοπίτες, είδη διακόσμησης, ό,τι μπορούσαν. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κ. Ρενιέρη για τα λάδια που μας έδωσε και τον κ. Πνευματικάκη για το κρασί που μας προσέφεραν" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου