Τρίτη 5 Ιουλίου 2011


ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ανατολική Τάφρο
Δημοσιεύθηκε στις: 05-07-2011

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του προγράμματος του Πολιτιστικού Καλοκαιριού ο δήμαρχος κ. Μ. Σκουλάκης τόνισε πως "ελπίζω του χρόνου να κάνουμε τις εκδηλώσεις μας σε ένα αναβαθμισμένο θέατρο στην Ανατολική Τάφρο. Ελπίζω μέχρι τις αρχές της περιόδου να έχουμε ένα κατάλληλο χώρο για τη φιλοξενία των πολιτιστικών εκδηλώσεων".
Ο ίδιος σημείωσε πως "παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που έχει ο Δήμος, στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους δημότες ένα αναβαθμισμένο και ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων. Καλούμε τους Χανιώτες να αγκαλιάσουν και φέτος το πολιτιστικό μας καλοκαίρι".
Σε παρατήρηση των "Χ.Ν." ότι οι τιμές των εισιτηρίων εμφανίζονται τσιμπημένες σε σχέση με άλλες χρονιές ο κ. Σκουλάκης απέφυγε να σχολιάσει, τόνισε πάντως πως εντός των επομένων ημερών θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη "όχι τι χρωστούσαν οι πρώην δήμοι αλλά τι πλήρωσε ο νέος δήμος για υποχρεώσεις του 2010 των συνενούμενων δήμων. Υπάρχει πιο αδιάσειστο στοιχείο για να δείξουμε πόσο δίκιο είχαμε όταν μιλούσαμε ότι παραλαμβάναμε ένα δήμο με μεγάλες οφειλές; Οσα πληρώθηκαν ήταν από ιδίους πόρους, με σκληρή οικονομία, με εξορθολογισμό των δαπανών και με προσπάθεια να μαζέψουμε το σύστημα".
Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Λειψάκης ανέφερε σχετικά με το ίδιο θέμα πως "στόχος του Δήμου Χανίων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι να υπάρξουν και πολλές εκδηλώσεις χωρίς εισιτήρια. Ηδη έχουν γίνει κάποιες στο χώρο του πρώην Λιμενικού Περιπτέρου και θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Σύντομα επίσης θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις στους πρώην δήμους, τις σημερινές δημοτικές ενότητες".
Η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ, της κοινωφελούς επιχείρησης που αντικατέστησε την ΚΕΔΗΧ, Νάνσυ Αγγελάκη δήλωσε: "Πολλές παραστάσεις θεάτρου, χορού,
παραδοσιακές βραδιές και συναυλίες με γνωστά και αγαπημένα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές
τα βράδια του καλοκαιριού. Πρέπει να τονίσουμε ότι φέτος για πρώτη φορά θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια σε ιδρύματα και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Προχωρήσαμε επίσης σε μια μεγάλη ανακαίνιση του θεάτρου και αλλάξαμε την είσοδο που θα είναι από την πλευρά του πάρκιγκ καθώς καταργείται η σκάλα."
Ερωτηθείσα για το μέλλον του Δημοτικού Κινηματογράφου που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τις προβολές του και υπάρχει φημολογία ότι θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη η κα Αγγελάκη ανάφερε πως "δεν είμαστε σε θέση σήμερα να απαντήσουμε".
Τέλος ο κ. Λ. Μανωλικάκης ανέφερε πως στο πλαίσιο του πολιτιστικού καλοκαιριού θα παρουσιαστούν: 6 παιδικές παραστάσεις, 11 συναυλίες, 3 παραστάσεις χορού, 4 παραδοσιακες βραδιές και 16 παραστάσεις θεάτρου.

Ενδιαφέρον εθελοντών για τη συντήρηση μνημείων
Την πρόθεσή της να συμβάλει στη συντήρηση των μνημείων των Χανίων ανακοινώσε η ομάδα εθελοντών Monumentenzorg Restauratie από την Ολλανδία, που ειδικεύεται σε επεμβάσεις σωτηρίας σε μνημεία.
Ο καθηγητής κ. Theo Elsing συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τον κ. Ανδριανάκη της 28ης ΕΒΑ και συμφώνησαν αρχικά η ομάδα να μελετήσει τις δυνατότητες συντήρησης του Φιρκά στο παλιό λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου