Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥΡΝΙΕΣ


ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΥΡΝΙΩΝ KAI ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση των ΕΛΤΑ
Δημοσιεύθηκε στις: 22-07-2011

Αγανακτισμένοι από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών σε Μουρνιές, Νεροκούρου, Σούδα, Περβόλια αλλά
και Κεραμειά εμφανίζονται οι κάτοικοι της περιοχής που χθες το πρωί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του καταστήματος των ΕΛΤΑ στις Μουρνιές.
Η απομάκρυνση 4 διανομέων από τα καταστήματα των Μουρνιών και της Σούδας και η τοποθέτησή τους στα Χανιά, θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση δεμάτων και γραμμάτων που μέχρι σήμερα δίνονταν άμεσα στους πολίτες, ενώ βάζει σε σοβαρές σκέψεις για ενδεχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων.
'Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το "παρών" στo κάλεσμα των πολιτών που σημερα εκφράζουν την αγανάκτηση την οργή αν θέλετε για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ.
Δεν είναι δυνατόν να υποβαθμιστεί το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ τη στιγμή που 500 μέτρα πιο μακριά είναι το Νοσοκομείο Χανίων. Δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζονται καταστήματα που εξυπηρετούν δημοτικές ενότητες όπως τα Νεροκούρου, οι Μουρνιές, τα Περβόλια και 14 κοινότητες των Κεραμειών' ανέφερε ο Μαθιός Στρατουδάκης πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μουρνιών, προσθέτοντας πως 'η δημοκρατία μιλάει για αποκέντρωση, όχι συγκέντρωση όλων στο κέντρο'.
Προβληματισμένος εμφανίσθηκε και ο κ. Μιχάλης Σχοινάς. 'Είμαστε αγανακτισμένοι και ψάχνουμε να βρούμε μια λογική εξήγηση γιατί γίνεται αυτό το πράγμα; Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και προσφέρει μόνο αναστάτωση στους πολίτες' είπε.
'Είναι ένα αίσχος να πηγαίνει μια γριούλα στις τράπεζες και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο για να πάρει τη σύνταξη, τα γράμματα, τα δέματα που της έφερνε ο διανομέας στο σπίτι.
Δεν έχει καμία λογική' είπε ο κ. Γιάννης Ξενάκης, συνταξιούχος του δημοσίου και κάτοικος της περιοχής.
Ο εφημέριος των Μουρνιών π. Γιάννης Δρακακάκης παραβρέθηκε στη διαμαρτυρία και μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε:
'Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, γιατί ίσως είναι το πρώτο βήμα η μεταφορά των διανομέων για το κλείσιμο το ταχυδρομειου σε μια εποχή που ο καθημερινός πολίτης μαστίζεται.
Δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να προβαίνει το κράτος σε τέτοιες ενέργειες'.
Οι κάτοικοι ζήτησαν η Περιφερειακή Διοίκηση των ΕΛΤΑ να πάρει πίσω την απόφασή της καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου