Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011


ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ
Πρωτοβουλία για άρδευση των φυτών
Δημοσιεύθηκε στις: 28-07-2011

Πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του συστήματος άρδευσης των φυτών και των δέντρων στον κόμβο των Μουρνιών και κατά μήκος της εθνικής οδού, πήρε η Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου. Διαπιστώνοντας πως μετά από μέρες και παρά την επικοινωνία της με ΕΥΔΕ
- ΒΟΑΚ, ΔΕΣΕ, ΟΑΔΥΚ και άλλες υπηρεσίες, δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα, το σύστημα άρδευσης δεν λειτουργούσε και τα φυτά κινδύνευαν νε ξεραθούν, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.
"Αναγκασθήκαμε να προχωρήσουμε στην παραβίαση της πόρτας του χώρου που είναι εγκατεστημένα τα ρολόγια και οι βάνες, βρήκαμε το ρολόι που είχε καταργήσει ο εργολάβος, θα το επανατοποθετήσουμε και από την Πέμπτη θα ποτίζουμε ώστε να μην ξεραθούν λουλούδια και δέντρα" ανέφερε ο κ. Μιχάλης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Βενιζέλου.
Σημειώνεται ότι με το ίδιο σύστημα ποτίζονται όλα τα φυτά κατά μήκος του ΒΟΑΚ μέχρι και το Κολυμβάρι και παρόλο που ένα μεγάλος μέρος της εθνικής οδού έχει δεντροφυτευτεί ωστόσο δεν αρδεύεται.
"Παρόλες τις ενέργειες που είχαμε κάνει και τις διαβεβαιώσεις που είχαμε πάρει, τίποτα δεν έγινε. Στην αρχή όλοι δήλωναν αναρμόδιοι, στη συνέχεια η ΔΕΣΕ μάς είπε ότι θα ενημέρωσει τον ΟΑΔΥΚ ώστε να δώσει νερό αλλά παρόλα αυτά δεν είχαμε καμία εξέλιξη. Ετσι αποφασίσαμε και πήραμε την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσουμε το σύστημα της άρδευσης μόνοι μας αφού δεν αντέχαμε να βλέπουμε τα φυτά να ξεραίνονται" είπε ο κ. Σχοινάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου