Τρίτη 5 Ιουλίου 2011



ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΔΑΦΩΝ
Απορρύπανση με φυτά
Δημοσιεύθηκε στις: 05-07-2011

Τεχνικές χρησιμοποίησης φυτών για την αποκατάσταση ης ρύπανσης παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στο 5ο συνέδριο για την εξυγίανση του Περιβάλλοντος με βιολογικούς τρόπους που διοργανώνει για άλλη μια φορά στα Χανιά το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.
Διακόσιοι πενήντα επιστήμονες από 50 διαφορετικές χώρες θα παρουσιάσουν μέχρι και την Παρασκευή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που αφορούν την εξυγίανση θαλασσών, εδάφους, καλλιεργειών, παράγωγων βιομηχανίας κ.ά.
"Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν μικροβιολογικές τεχνικές, τεχνικές που χρησιμοποιούμε, π.χ. φυτά για την αποκατάσταση των εδάφων, που μέσω των ριζών τους τραβούν είτε βαριά μέταλλα, είτε ρύπους και οργανικές ουσίες και τις τελευταίες μάλιστα τις μεταβολίζουν. Με τη δουλειά που έχουμε κάνει διαπιστώνουμε ότι φυτά που αντέχουν την αλμύρα όπως το αλμυρίκι είναι από τα πιο δυνατά και έχουν τη δυνατότητα να εξυγιάνουν το περιβάλλον" ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεδρίου και καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης κ. Νίκος Καλογεράκης.
Μιλώντας για το συνέδριο ο κ. Καλογεράκης υπογράμμισε πως "έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της επιστημονικής κοινότητας" σημειώνοντας ότι "για όποιους ενδιαφέρονται για την εφαρμογή βιολογικών εργασιών στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αυτό το συνέδριο ήταν από τα καλύτερα στην Ευρώπη και αυτό μου είπαν συνάδελφοι και από άλλα κράτη. Γι’ αυτό και το 60% των συνέδρων έχουν βρεθεί και στο παρελθόν στο συνέδριό μας. Και όλα αυτά σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που εξαιτίας της είχαμε αρκετές απουσίες ειδικά από την Ελλάδα".
Την τελευταία ημέρα των εργασιών θα γίνει συζήτηση πάνω στην αξιοποίηση των αγροτικών αποβλήτων που
αποτελεί γενικότερη οδηγία της Ε.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου