Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011


ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Και Κισαμίτικος Αύγουστος
Δημοσιεύθηκε στις: 07-07-2011

Με θέμα το "Κρητικό καλάθι" των τοπικών προϊόντων του νησιού θα πραγματοποιηθεί φέτος ο "4ος Κισαμίτικος Αύγουστος" από τις 12 έως τις 21 Αυγούστου.
Στο πλαίσιο της οργάνωσης των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας, του Δημάρχου Κισάμου κ. Γ. Μυλωνάκη, του αντιδημάρχου Ν. Κουμάκη, του προέδρου του Δ.Σ. Κισάμου Χ. Πιτσιγαυδάκη κ.ά..
"Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρισή του θα πραγματοποιήσουν τον 4ο Κισαμίτικο Αύγουστο στην παραλία του γηπέδου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 21 Αυγούστου με εκατό περίπτερα με τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης" ανέφερε ο κ. Γιώργος Μπικάκης, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δ. Κισάμου που έχει και την ευθύνη για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Ο ίδιος επισήμανε πως η έκθεση απευθύνεται "σε παραγωγούς, τοπικούς επιχειρηματίες και εμπόρους. Ολο το δεκαήμερο θα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις και γίνεται προσπάθεια και για βραδιά γευσιγνωσίας".

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σημειώνεται ότι στα Χανιά ο "Αγροτικός Αύγουστος" θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Τάφρο από την Παρασκευή 5 Αυγούστου έως και την Τρίτη 9 Αυγούστου. Στη συνέχεια προβλέπεται η μεταφορά του στην Αθήνα από 30 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου, και στη Θεσσαλονίκη εντός του Νοεμβρίου.
Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων θα είναι η "συμβολαιακή γεωργία". Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα έχει "κύρια εμπορικό χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι στην κεντρική εκδήλωση των δράσεων που είναι παγκρήτια έκθεση αγροτικών προϊόντων, ειδών λαϊκής τέχνης και του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν εταιρείες και παραγωγοί με εμπορικό ΑΦΜ και ΔΟΥ Κρήτης. Κατ’ εξαίρεση θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν επιχειρήσεις με εφόδια για τους παραγωγούς όπως: αποστακτήρες ή τυποποιητικές μηχανές που δε υπάρχουν στην Κρήτη και που συμβάλλουν στην γεωργική παραγωγή και τυποποίηση".
Σημειώνεται ότι ανάλογου τύπου εκδηλώσεις θα διοργανώσει και ο Δήμος Πλατανιά από 26 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου με τίτλος "Τουρισμός γη και πολιτισμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου