Κυριακή 24 Ιουλίου 2011


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Δεδομένη η εξυπηρέτηση των πολιτών

Δημοσιεύθηκε στις: 23-07-2011

Δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητα των κατοίκων των Μουρνιών και της Σούδας από τη μεταφορά των διανομέων από τα καταστήματα των περιοχών αυτών σε αυτό των Χανίων" δηλώνει στα "Χ.Ν." o Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης των ΕΛΤΑ κ. Μ. Πλευράκης.
Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αλλά και του συλλόγου εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Χανίων ο κ. Πλευράκης δήλωσε στα "Χ.Ν." πως "δεν αλλάζει τίποτα, όσους υπαλλήλους είχαν για την εξυπηρέτηση του πολίτη τα καταστήματα αυτά, το ίδιο θα έχουν και τώρα. Απλά οι διανομείς αντί για να έχουν ως έδρα τις Μουρνιές, θα έχουν τα Χανιά λίγα χιλιόμετρα παρακάτω. Για δικούς μας λειτουργικούς λόγους και εξοικονομήσης δαπανών στα πλαίσια και των μνημονιακών μας υποχρεώσεων, προχωράμε σε αυτήν την ενέργεια. Δεν θα αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Από τους ίδιους διανομείς που εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και στο μέλλον."
Ερωτηθείς για τις καταγγελίες ότι η κατάργηση των διανομέων θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση φακέλων και δεμάτων, ο κ. Πλευράκης απάντησε πως "δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, η διανομή θα γίνεται στην ώρα της.
Σε όλη την υπόλοιπη Κρήτη η ταχυδρομική εξυπηρέτηση γίνεται με βάση την έδρα του Δήμου, δηλαδή στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στον Αγ. Νικόλαο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε χαρτογράφηση στα πλαίσια του νέου Δήμου Χανίων. Δεν υπάρχει καμία πρόθεσης υποβάθμισης των Χανίων, ίσα-ίσα θα φτιάξουμε και καλύτερο κατάστημα στη Σούδα".

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε κοινό τους ψήφισμα τα τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μουρνιών και Νεροκούρου του Δήμου Χανίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και οι φορείς των τοπικών διαμερισμάτων, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους "για την απόφαση του περιφερειακού Διευθυντή ΕΛ.ΤΑ. Κρήτης στη μεταφορά των διανομέων του Ταχυδρομικού Γραφείου της περιοχής μας.
Καταγγέλλουμε την απόφαση του περιφερειακού Διευθυντή ΕΛ.ΤΑ. Κρήτης, που παρά τις αντιρρήσεις του σωματείου και των προϊσταμένων, αποφάσισε τη μεταφορά των Διανομέων του Ταχ. Μουρνιών και Σούδας στο Κέντρο διανομής Χανίων, παρότι οι διανομείς δεν δημιουργούν επιβάρυνση στη λειτουργία των γραφείων, αντίθετα συμβάλλουν με την παρουσία τους στη δραστηριότητα των γραφείων. Τέτοιες αποφάσεις ηθελημένα οδηγούν στην υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών των παραπάνω γραφείων και σχεδιασμένα τα οδηγούν στο κλείσιμο.
Εμείς σαν τοπική κοινωνία δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών της περιοχής μας και θα αντιδράσουμε δυναμικά ακόμα και με κατάληψη του κεντρικού Ταχυδρομείου Χανίων.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση των Βουλευτών του Νομού μας, της Δημοτικής Αρχής και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για την ακύρωση της παραπάνω απόφασης, η οποία δεν δημιουργεί ούτε υπηρεσιακά οφέλη αλλά δημιουργεί προβλήματα στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση των δημοτών που εξυπηρετούνται από τα παραπάνω Γραφεία.
Ζητούμε από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ να σεβαστεί το ψήφισμα των φορέων της τοπικής κοινωνίας και να επαναφέρει τους διανομείς στο γραφείο που ανήκουν" σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου