Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ


ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Νεκρός βρέθηκε ο εθελοντής
Δημοσιεύθηκε στις: 22-07-2011

Την αγάπη του για τα φυτά φαίνεται να πλήρωσε ο άτυχος 19χρονος εθελοντής Ορέστης Μυλωνάκης, φοιτητής βιολογίας που βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί στο φαράγγι της Σαμαριάς.
Ο νέος είχε απομακρυνθεί λίγα μέτρα από την εκκλησία του Αγιου Γεώργιου, 200 μέτρα περίπου από τον οικισμό της Σαμαριάς όπου καθάριζε το μονοπάτι μαζί με άλλα δύο άτομα και δυστυχώς κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από μεγάλο ύψος χάνοντας τη ζωή του. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο νεαρός βιολόγος αγαπούσε τα φυτά και κατά την παραμονή του στο φαράγγι από την περασμένη Παρασκευή τα μελετούσε και τα κατέγραφε.
Ο Ορέστης Μυλωνάκης τις τελευταίες επτά ημέρες βρισκόταν στο φαράγγι μαζί με άλλα 6 άτομα στο πλαίσιο ενός προγράμματος εθελοντικής εργασίας για το περιβάλλον το οποίο οργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς.
Το πρόγραμμα είχε διάρκεια επτά ημερών, οπότε και οι επτά νέοι θα επέστρεφαν σήμερα στην Αθήνα.
Προχθές το πρωί ο 19χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα εργάζονταν για τον καθαρισμό του μονοπατιού που οδηγεί από το οικισμό της Σαμαριάς, περίπου στο μέσο του φαραγγιού, μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγο μετά τις 10 προχθές το πρωί, οι δύο άλλοι εθελοντές απομακρύνθηκαν προκειμένου να γυρίσουν προς το χωριό και κάλεσαν τον 19χρονο να τους ακολουθήσει. Εκείνος τους είπε ότι είχε να κάνει κάποια εργασία και στη συνέχεια θα πήγαινε μαζί τους.
Η ώρα, όμως, περνούσε χωρίς ο 19χρονος να εμφανίζεται. Οι άλλοι δύο εθελοντές έσπευσαν να τον αναζητήσουν χωρίς, όμως, αποτέλεσμα και ειδοποίησαν τις Αρχές.
Xθες το μεσημέρι η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε στην Αγία Ρουμέλη όπου και έφτασε στις 2 παρά 20 και μετά από μισή ώρα στη Χώρα Σφακίων. Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνει η νεκροψία στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων από τον ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη.
Μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού του σώματος του άτυχου νέου είχαν κινητοποιηθεί πολλοί φορείς. Ανάμεσα τους το πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικές, προσωπικό του Δασαρχείου και υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης, εθελοντές Σαμαρείτες, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο στους εντοπισμούς σκύλο, κλιμάκο του Δήμου Πλατανιά και εθελοντές του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων.
"Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν δική τους την υπόθεση εύρεσης του παιδιού, έψαχναν μέχρι αργά το βράδυ όταν έπεσε το φως, έμειναν μέσα στο φαράγγι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας και ξεκίνησαν και πάλι το πρωί" δήλωσε ο κ. Τ. Κουρουπάκης, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας για τα Χανιά.
Ο ίδιος ανέφερε πως η περιοχή όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες βρίσκεται απέναντι από τον οικισμό της Σαμαριάς. Λίγο πριν τις 9 το πρωί τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν δυστυχώς νεκρό τον 19χρονο σε σημείο κοντά στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη.
Ο άτυχος νέος μαζί με άλλα 6 άτομα συμμετείχε σε εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στα πλαίσιο ενός προγράμματος που αφορά νέους που αναλαμβάνουν εργασίες που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον σε διάφορες περιοχές της χώρας συνδυάζοντάς την με τις διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου