Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Κλιμάκωση του αγώνα

Δημοσιεύθηκε στις: 23-07-2011

Kινητοποιήσεων συνέχεια χθες από τους ιδιοκτήτες ταξί, που για δεύτερη ημέρα προχώρησαν από νωρίς το πρωί στον αποκλεισμό του κτηρίου των ΔΟΥ στην οδό Τζανακάκη.
Οι αυτοκινητιστές δήλωσαν και χθες αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, χωρίς να θίξουν τον τουρισμό ή άλλες κοινωνικές ομάδες, και τόνισαν πως ζητούν από το Υπουργείο να κάνει δεκτό το αίτημά τους για πληθυσμιακά κριτήρια στην απελευθέρωση των αδειών καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται στην ανεργία.

ΜΕ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
To απόγευμα στα γραφεία τους στις Μουρνιές το Δ.Σ. του σωματείου ταξί συναντήθηκε με τον βουλευτή της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Οι αυτοκινητιστές ενημέρωσαν τον κ. Μαρκογιαννάκη για τις θέσεις τους και ο τελευταίος τους ζήτησε οι κινητοποιήσεις τους να μην στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. "Πηγαίνουμε από τη μια σε ένα άνοιγμα-απελευθέρωση που μας επιβάλλεται με μια κυβέρνηση που ουσιαστικά έχει 'χάσει την μπάλα'. Κατά τρόπο απαράδεκτο εμπαίζει, και ενώ υπήρχε ένα υπουργός που είχε κάνει μια συμφωνία με τη Συνομοσπονδία των ταξί, και τα πράγματα πήγαιναν απαλά, έρχεται ένας άλλος υπουργός και ανατρέπει τα πάντα με αποτέλεσμα να βρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση. Αυτή δεν είναι εικόνα κυβέρνησης που θέλει να λέγεται σοβαρή. Και αυτό που θέλουμε όλοι μας σε μια περίοδο πολύ άσχημη για τη χώρα, είναι να κάτσει σοβαρά και να συζητήσει με τους ιδιοκτήτες ούτως ώστε τα πράγματα να ομαλοποιηθούν" είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης. Απευθυνόμενος στους ταξιτζήδες, τους συνέστησε οι μορφές αγώνα τους να είναι τέτοιες που να μην τους φέρνει αντίθετους με την κοινωνία. "Θεωρώ απαράδεκτο να κλείνουν αεροδρόμια και λιμάνια. Μπορούν να κάνουν πράγματα πιο αποτελεσματικά που δεν θα τους φέρουν αντίθετους στην κοινωνία" είπε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
"Tη συμπαράστασή της στον αγώνα των ιδιοκτητών ταξί στο Ν. Χανίων και σε όλη την χώρα" εκφράζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι κ. Παπαδεράκης και κ. Κουρομιχελάκης "καταδικάζει τους ανερμάτιστους χειρισμούς του Υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση και της Κυβέρνησης, η οποία υπαναχωρώντας από τις αρχικές δεσμεύσεις της, οδηγεί την κοινωνική ομάδα των ιδιοκτητών ταξί σε οικονομική και επαγγελματική καταστροφή. Η αδικαιολόγητη επιμονή της Κυβέρνησης στην Νεοφιλελεύθερη εμμονή της πλήρους απελευθέρωσης οδηγεί σε ένταση των κοινωνικών προβλημάτων και υπονομεύει περαιτέρω σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε εποικοδομητικό διάλογο με βάση τις δεσμεύσεις της και να σταματήσει την τακτική της δημιουργίας αντιπαραθέσεων μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, η οποία διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε 'ζουγκλοποίηση'".

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων στην οποία αναφέρει πως "είναι γεγονός ότι στα Χανιά το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών των ταξί πραγματοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες και προέρχεται από τον τουρισμό όταν η κίνηση των ταξί αυξάνεται κατακόρυφα.
Στην Αθήνα την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις η εικόνα είναι διαφορετική, όπου η κίνηση διαχέεται όλο τον χρόνο σχεδόν ομοιόμορφα και προέρχεται αποκλειστικά από Ελληνες.
Με βάση τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ταξί στην πόλη μας θα πρέπει να κατανοήσουν το μακροπρόθεσμο συμφέρον τους και να μην δώσουν την εικόνα άλλων περιοχών.
Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε το πρόβλημα που προκύπτει στον κλάδο των ταξί αλλά εάν ο τουρισμός πληγεί ανεπανόρθωτα από τυχόν αποκλεισμούς και του χρόνου δεν υπάρχουν τουρίστες, τότε δουλειά δεν θα υπάρχει ούτε για τα ταξί ούτε για μας αλλά και για πολλούς άλλους κλάδους επιχειρήσεων".

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
"Παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία των καταναλωτών, ντόπιων και τουριστών, από την απεργία των ταξί, ιδιαίτερα στα λιμάνια και στα
αεροδρόμια, της Χώρας, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των οδηγών-ιδιοκτητών ταξί" λέει σε ανακοίνωση της η Ενωση καταναλωτών Κρήτης.
Η Ενωση θεωρεί ότι οι επαγγελματίες του κλάδου των ταξί εξαπατήθηκαν, από δύο Υπουργούς της ίδιας Κυβέρνησης, "είπα-ξείπα", κρίνει τον αγώνα των αυτοκινητιστών, "ηθικά" δίκαιο, και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Ραγκούση να αναλογιστεί τις Οικονομικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στη δοκιμασία που έχει ρίξει η άκαιρη απόφασή του, (άνοιγμα του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών) την Χώρα, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη για τη Χώρα περίοδο.
"Η Ενωση καλεί τον Υπουργό να σταματήσει την διαμάχη με τους Οδηγούς ταξί, και να ανακαλέσει την απόφασή του επανερχόμενος, στην προηγούμενη Υπουργική απόφαση, που ικανοποιούσε τα αιτήματα του Κλάδου" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου