Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΚΑΠΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Οχι στην υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Δημοσιεύθηκε στις: 27-07-2011

Ιδιαίτερα επιζήμιο για τα Χανιά είναι το κλείσιμο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου στον Κεφαλά Αποκορώνου, λένε
οι Δάσκαλοι και οι Νηπιαγωγοί των Χανίων καλώντας παράλληλα τους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση για το ζήτημα.
"Η κυβέρνηση πήρε απόφαση αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα η Π.Ε. Χανίων να είναι η μοναδική στην Κρήτη που να μην έχει Κέντρο" ανέφερε o πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων Φώτης Ποντικάκης. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ποντικάκης επεσήμανε πως "το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι έχουν Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα Χανιά δεν έχουν παρά του ότι το 40% του Νομού είναι σε περιοχή Natura 2000 που θα ’πρεπε να τους προστατεύουν άρα χρειάζεται η εκπαίδευση των πολιτών για να τις προστατεύουν τις περιοχές αυτές, παρά του ότι το 46% των πυρκαγιών της τελευταίας 25ετίας στην Κρήτη έγιναν στον δικό μας νομό, η κυβέρνηση κρίνει ότι δεν χρειάζεται Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Υποτίθεται για να εξοικονομήσει χρήματα. Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε τι οικονομία είναι να μην στέλνεις 5 εκπαιδευτικούς στο Κέντρο για το οποίο έχεις ξοδέψει μεγάλα ποσά για να ανατακασκευάσεις ένα κτήριο του 1910; Για ένα κτήριο που έχει ξοδέψεις μεγάλα ποσά για να το εξοπλίσεις και για το οποίο χάνεις πολλά χρήματα από κονδύλια της Ε.Ε. τα οποία θα μπορούσες να αξιοποιήσεις".
Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ρίζος, εν όψει της νέα σχολικής χρονιάς έκανε λόγο για "δύσκολη" επιστροφή στα θρανία για χιλιάδες παιδιά καθώς όπως ανέφερε:
"Είναι υπό αμφισβήτηση αν θα έχουμε βιβλία από Σεπτέμβρη και αν έχουμε τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, είναι υπό αμφισβήτηση οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, υπό αμφισβήτηση το πόσα σχολεία θα είναι ανοικτά. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί πρέπει να προβούμε σε κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να προασπίσουμε το δικαίωμα στην δημόσια εκπαίδευση χιλιάδων παιδιών και εργαζομένων". Το μέλος του Δ.Σ. κα Ντίνα Κληρονόμου αναφέρθηκε στη διαδικασία κρίσεων για τα στελέχη εκπαίδευσης υπογραμμίζοντας πως "αποτελεί μεγάλο θέμα πολιτικής τάξης. Τη στιγμή που οι διαδικασίες κρίσης στελεχών εκπαίδευσης είναι σε εξέλιξη αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού και μάλιστα με μια νομοθετική ρύθμιση που το υπουργείο έχει καταθέσει αλλά δεν έχει ψηφιστεί ακόμα.
Καλούνται τα υποψήφια στελέχη να υπακούσουν σε ένα νόμο που δεν υφίσταται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου