Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011


ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Συμβολικός αποκλεισμός στο Νοσοκομείο Χανίων
Δημοσιεύθηκε στις: 21-07-2011

Στο συμβολικό αποκλεισμό των Εξωτερικών Ιατρείων του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων προχώρησαν χθες μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρόμενα για τη θεσμοθέτηση του "εισιτηρίου" των 5 ευρώ αλλά και την εμπορευματοποίηση της υγείας. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κρατούσαν πανό με τα αιτήματα τους και καλούσαν τον κόσμο που προσερχόταν να μην πληρώσει το εισιτήριο.
"Οι Χανιώτες που έρχονται σήμερα (σ.σ. χθες) ημέρα κινητοποίησης στα εξωτερικά ιατρεία εξετάζονται δωρεάν. Είναι μια συμβολική κίνηση του ΠΑΜΕ στα Χανιά για να δείξει την αντίθεση του στα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας που έχουν ως αποτέλεσμά τους
-στην πόλη μας- την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας για τον Χανιώτικο λαό.
Ο λαός των Χανίων θα στερηθεί υπηρεσίες από αυτήν την υποβάθμιση"ανέφερε το μέλος του ΠΑΜΕ κ. Γιώργος Φραγκιουδάκης.
Ερωτηθείς για τη γενικότερη κατάσταση στο χώρο της υγείας αλλά και στο Νοσοκομείο Χανίων, ο κ. Φραγκιουδάκης εξέφρασε την αντίθεσή του "στο σχεδιασμό για συγχώνευση κλινικών. Είμαστε αντίθετοι καθώς αυτό σημαίνει χειρότερη δημόσια υγεία, ο λαός των Χανίων θα στερηθεί πάρα πολλά με τη συγχώνευση των κλινικών και τη μείωση των κρεβατιών όπως ήδη έχουν γραφεί στα Μέσα Ενημέρωσης. Ολα αυτά είναι συνέπειες της αντιμετώπισης τής υγείας από την πολιτεία ως κέρδος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου